256 / 612
    Domáci morčací kebab
    lubos
    autor

    Placky: chlebová múka so soľou (20g na každý 1kg) - z 500g výjde asi 15 placiek, pridať olej a vlažnú vodu. Vymiesiť cesto a nechať pár hodín odpočívať. Potom piecť natenko vyvaľkané na suchej panvici (60 - 70g každá placka) ako lokše.

    Morčacie stehná vykostené sme marinovali v citr. kôre a šťave, bylinkách a cesnaku, soli a korení a na druhý deň pomali piekli dobre prikryté na 160°C asi 3 hodiny. Potom šťavu zvarili na hustejšiu a mäso potrhali na kúsky, šťavu primiešali.

    Tak, potom už len čerstvú zeleninu, cesnakový jogurt (smotanový jogurt, olej olivový, soľ, korenie, voda na zriedenie, príp. citrónová šťava), chilli papričky a zabaliť.

    20. júl 2017