252 / 612
    Čokoládovo arašídový koláč
    lubos
    autor

    Pre tých, čo majú radi arašídy. Mňam.

    Korpus:
    200g múky
    170g masla
    40g cukru
    štipka soli, vanilky
    trochu studenej vody, len aby sa cesto spojilo

    Rukami votrite maslo do múky, pridajte cukor, vanilku, soľ, studenú vodu - pracujte rýchlo a krátko. Dajte do chladničky vychladiť. Potom studené dajte popichané upiecť asi 15 minút na 180°C.

    Arašídový krém
    300g krémového arašidového masla
    plechovka vychladeného kokosového mlieka (DM alebo Alnatura alebo najlepšie, aké zoženiete)
    100g cukru alebo iného sladidla (alebo podľa chuti)
    vanilka a zvyšok kokosového mlieka (teda tekutinu), ak treba korpus zriediť

    Vyšľahajte kokosovú smotanu s arašidovým maslom, sladidlom a vanilkou. Rozotrite do vychladnutého upečeného korpusu.

    Poleva
    170g horkej alebo mliečnej čokolády (alebo kombinácia, podľa chuti)
    120ml šľahačky
    Šlahačku priveďte takmer k varu, odstavte a roztopte v nej čokoládu. Ak treba, pokračujte nad vodným kúpeľom, pokiaľ nie je čokoláda takmer úplne roztopená. Veď ona sa ešte zvyškovým teplom roztopí.

    Polejte arašídový krém čokoládou a dajte riadne vychladnúť. My sme ešte predtým posypali okraje koláča toastovanými mandľovými lupienkami.

    17. júl 2017

    krasny kolacik !

    17. júl 2017