Korpus: 200g múky 170g masla 40g cukru štipka soli, vanilky trochu studenej vody, len aby sa cesto spojilo
Rukami votrite maslo do múky, pridajte cukor, vanilku, soľ, studenú vodu - pracujte rýchlo a krátko. Dajte do chladničky vychladiť. Potom studené dajte popichané upiecť asi 15 minút na 180°C.
Arašídový krém 300g krémového arašidového masla plechovka vychladeného kokosového mlieka (DM alebo Alnatura alebo najlepšie, aké zoženiete) 100g cukru alebo iného sladidla (alebo podľa chuti) vanilka a zvyšok kokosového mlieka (teda tekutinu), ak treba korpus zriediť
Vyšľahajte kokosovú smotanu s arašidovým maslom, sladidlom a vanilkou. Rozotrite do vychladnutého upečeného korpusu.
Poleva 170g horkej alebo mliečnej čokolády (alebo kombinácia, podľa chuti) 120ml šľahačky Šlahačku priveďte takmer k varu, odstavte a roztopte v nej čokoládu. Ak treba, pokračujte nad vodným kúpeľom, pokiaľ nie je čokoláda takmer úplne roztopená. Veď ona sa ešte zvyškovým teplom roztopí.
Polejte arašídový krém čokoládou a dajte riadne vychladnúť. My sme ešte predtým posypali okraje koláča toastovanými mandľovými lupienkami.
Pre tých, čo majú radi arašídy. Mňam.
Korpus:
200g múky
170g masla
40g cukru
štipka soli, vanilky
trochu studenej vody, len aby sa cesto spojilo
Rukami votrite maslo do múky, pridajte cukor, vanilku, soľ, studenú vodu - pracujte rýchlo a krátko. Dajte do chladničky vychladiť. Potom studené dajte popichané upiecť asi 15 minút na 180°C.
Arašídový krém
300g krémového arašidového masla
plechovka vychladeného kokosového mlieka (DM alebo Alnatura alebo najlepšie, aké zoženiete)
100g cukru alebo iného sladidla (alebo podľa chuti)
vanilka a zvyšok kokosového mlieka (teda tekutinu), ak treba korpus zriediť
Vyšľahajte kokosovú smotanu s arašidovým maslom, sladidlom a vanilkou. Rozotrite do vychladnutého upečeného korpusu.
Poleva
170g horkej alebo mliečnej čokolády (alebo kombinácia, podľa chuti)
120ml šľahačky
Šlahačku priveďte takmer k varu, odstavte a roztopte v nej čokoládu. Ak treba, pokračujte nad vodným kúpeľom, pokiaľ nie je čokoláda takmer úplne roztopená. Veď ona sa ešte zvyškovým teplom roztopí.
Polejte arašídový krém čokoládou a dajte riadne vychladnúť. My sme ešte predtým posypali okraje koláča toastovanými mandľovými lupienkami.