248 / 612
    Klasické tiramisù
    lubos
    autor

    Vyšlahaj do hustej peny:
    6 žĺtkov
    1/2 pohára práškového cukru
    Štipku vanilky

    Do toho vymiešaj:
    3 x 250g mascarpone
    6 bielkov do tuha vyšľahaných s ďalším 1/2 pohárom cukru

    Talianske dlhé piškóty krátko (1-2 sekundy z každej strany) namáčaj do asi 500ml silnej kávy s dvoma lyžičkami cukru a mandľovým likérom, ak máte.

    Naskladaj piškóty na dno formy 30x20cm, natri polovicou mascarpone, ďalšie piškóty a mascarpone. Nechaj stuhnúť aspoň pár hodín.

    10. júl 2017
    lubos
    autor

    Ak sa chceš vyhnúť surovým vajciam, použite napríklad do tuha vyšľahanú šľahačku.

    10. júl 2017