246 / 612
    Obľúbený strúhaný tvarohový koláč
    Komentár bol odstránený

    maaam, milovany !

    28. jún 2017
    lubos
    autor

    Tu je jeden z mnohých receptov, náš extra čokoládový:

    1. Roztopte nad vodným kúpeľom:
    250g masla
    100g horkej čokolády
    150g cukru
    štipku soli a vanilky

    2. Do trochu vychladnutej zmesi pridajte:
    2 žĺtky (bielky bude treba do tvarohu)

    3. Pridajte preosiate:
    350g napr. špaldovej bielej alebo aj celozrnnej múky (alebo kombinácia obľúbených)
    1 prášok do pečiva
    4 lyžice fajného kakaa

    4. Všetko spolu trochu premiešajte (nemieste veľmi dlho), rozdeľte na dve polovice a vo forme placiek dajte jednu do chladničky, druhú do mrazničky.

    5. Po chvíli vyberte cesto z chladničky a vypackajte ho do formy 20x30cm.

    6. Na to nalejte spolu vymiešané:

    750g tučného hrudkového tvarohu (alebo kombinácia s Lučinou, mascarpone, krémový tvaroh)
    200g cukru alebo sladila iného
    3 žĺtky
    citrónovú kôru, vanilku
    5 bielkov do tuha vyšľahaných (2 sú z cesta)

    7. Na vrch nastrúhajte zmrznutú časť cesta a dajte piecť na 180°C asi 35 minút. Stred bude ešte trochu trasľavý a na dotyk mäkký. Snažte sa koláč nevysušiť zbytočne dlhým pečením.

    28. jún 2017

    @lubos perfekt , dakujem !

    28. jún 2017
    lubos
    autor

    Ináč, takmer vychladnutý koláč je vykrojený formičkou s priemerom asi 7cm. Nebojte, odrezky sa nevyhodia.

    28. jún 2017

    @lubos toto som potrebovala vediet🙂

    29. jún 2017

    ozaj, muka hladka?

    29. jún 2017
    lubos
    autor

    @jarmilah ahoj, áno použili sme kombináciu bielej a celozrnnej HLADKEJ múky.

    29. jún 2017