1. Baklažán treba rozpoliť, dužinu narezať takmer skrz do vzoru mriežky, poliať olejom, osoliť a okoreniť. Piecť rezom nadol na 180°C asi 30 minút. 2. Z baklažánov vydlabte lyžicou dužinu a ak chutí, primiešajte k plnke. Vnútro baklažánov osoľte a okoreňte. Plnka môže byť kuskus, mleté mäso ako na bolognese alebo podľa vôle. 3. Naplnené baklažány obložte syrom a paradajkami a dajte do rúry zagrilovať do krásy. 4. Kuskus: 1 diel cestoviny na 1,5 dielu tekutiny (vývar, bujón). Riadne ochutenú tekutinu treba priviesť k varu, vysypať do nej kuskus, premiešať, prikryť a odstaviť.
@kopeccc ahoj, napríklad ryža, letná zelenina na spôsob leča, iba syr - mozzarella vymiešané s baklažánovou dužinou, kuracie soté, čerstvé paradajky nakrájané - alebo vo forme pretlaku
1. Baklažán treba rozpoliť, dužinu narezať takmer skrz do vzoru mriežky, poliať olejom, osoliť a okoreniť. Piecť rezom nadol na 180°C asi 30 minút.
2. Z baklažánov vydlabte lyžicou dužinu a ak chutí, primiešajte k plnke. Vnútro baklažánov osoľte a okoreňte. Plnka môže byť kuskus, mleté mäso ako na bolognese alebo podľa vôle.
3. Naplnené baklažány obložte syrom a paradajkami a dajte do rúry zagrilovať do krásy.
4. Kuskus: 1 diel cestoviny na 1,5 dielu tekutiny (vývar, bujón). Riadne ochutenú tekutinu treba priviesť k varu, vysypať do nej kuskus, premiešať, prikryť a odstaviť.