242 / 612
    Krémová polievka z bielej letnej tekvice, pečený cícer, bryndza
    lubos
    autor

    Osmažíte cibuľku alebo biele z pórka, pridáte pár nadrobno nakrájaných zemiakov a ošúpanú tekvicu, nakrájanú na kocky. Podusíte, zalejete vývarom, bujónom alebo vodou a povarte.

    Z byliniek priadajte napríklad rascu, bobkový list, ale aj korenie, soľ a cesnak.

    Polievku trochu vychladnutú rozmixujte a časť poliekvy zamiešajte s bryndzou. Kto chce, do polievky si ju pri stole pridá. Odporúčam.

    Cícer treba namočiť do slanej vody cez noc, potom povariť do mäkka. Alebo kúpiť konzervovaný.
    Riadne ho osušte, obaľte v olivovom oleji a rôznom výraznom korení: sladká paprika, údená paprika, rímska rasca, cesnak, soľ, korenie, tymián, ... a pečte na 180°C do chrumkava. Tekvicové semiačka opražte na suchej panvici.

    26. jún 2017