Na sorbete je ešte pár plátkov manga - našúpaného škrabkou na zemiaky.
Vyzera to uzasne, niekedy vyskusam🙂
Veľmi jednoduchý recept:
1 plechovka kokosového mlieka (odporúčam DM bio alebo Anatura z Billa, tie sú asi najdostupnejšie)
1 kokosová smotana alebo smotana na šľahanie
cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
vanilka
5 – 6 plátkov bravčovej želatíny (alebo iného stužovadla, ak s ním viete robiť)
1. Prevrite mlieko so smotanou, pridajte cukor a vanilku.
2. Plátky želatíny namočte do studenej vody a počkajte, kým úplne zmäknú. Vyžmýkajte ich a pridajte do smotany a premiešajte. Už ju nevarte.
3. Smotanu miešajte vareškou a nie metličkou – nechcete príliš veľa bubliniek.
4. Smotanu sceďte cez husté sitko (niekedy v nej zostanú neroztopené kúsky želatíny), nechajte v ľadovom kúpeli (alebo v studenej vode) takmer celú stuhnúť, potom rozlejte do pohárikov. Nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke (aspoň 4 hodiny).
Mango:
Zrelé sladké mango očistite a dužinu pomixujte s limetkovou šťavou a trochou cukru, či medu, a pár kockami ľadu v mixéri. Dajte zamraziť a premiešajte každú polhodinku.
Veľmi jednoduchý recept:
1 plechovka kokosového mlieka (odporúčam DM bio alebo Anatura z Billa, tie sú asi najdostupnejšie)
1 kokosová smotana alebo smotana na šľahanie
cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
vanilka
5 – 6 plátkov bravčovej želatíny (alebo iného stužovadla, ak s ním viete robiť)
1. Prevrite mlieko so smotanou, pridajte cukor a vanilku.
2. Plátky želatíny namočte do studenej vody a počkajte, kým úplne zmäknú. Vyžmýkajte ich a pridajte do smotany a premiešajte. Už ju nevarte.
3. Smotanu miešajte vareškou a nie metličkou – nechcete príliš veľa bubliniek.
4. Smotanu sceďte cez husté sitko (niekedy v nej zostanú neroztopené kúsky želatíny) a rozlejte do pohárikov. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Mango:
Zrelé sladké mango očistite a dužinu pomixujte s limetkovou šťavou a trochou cukru, či medu, a pár kockami ľadu v mixéri. Dajte zamraziť a premiešajte každú polhodinku.