227 / 612
    Mandľová amaretto špaldová čerešňová bublanina s makovou posýpkou

    Ľuboš, klobúk dolu..................paráda

    5. jún 2017
    lubos
    autor

    @xxxxxnnnnn ďakujem. Je mi jasné, že Tvoja bublanina je prinajmenšom taká dobrá... 😉 maj sa...

    5. jún 2017

    Mňam...možem poprosiť recept??😊

    10. jún 2017
    lubos
    autor

    @michaelach Ahoj. Bublanina je vlastne tuhšia piškóta. Vajíčka sa šľahajú celé, pridáva sa prášok do pečiva, mlieko a teda aj viac múky. My sme časť múky nahradili najemno mletými mandľami a chuť zvýraznili mandľovým likérom. Na vrch bublaniny išla posýpka z mletého maku, cukru a masla.

    BUBLANINA

    6 vajec (=300g)
    300 g cukru

    150g oleja (roztopené maslo, olej, kokosový olej alebo kombinácia)
    150ml mlieka

    420g polohrubej múky (časť nahradená mletými mandľami, asi 125 - 200g)
    1 prášok do pečiva
    citrónová kôra
    vanilka, amaretto
    ovocie

    1. Vyšľaháš do krásnej a hustej peny vajíčka s cukrom.
    2. Pridáš tuk s mliekom (my sme použili roztopené maslo s kokosovým olejom) a amaretto.
    3. Preoseješ múku s kypriacim práškom, pridáš do vajíčok. Vmiešaš citrónovú kôru a vanilku.
    4. Cesto vleješ do vymasteného plechu (prípadne ešte aj vysypaného krupicou alebo múkou).
    5. Na vrch poukladáš ovocie (môžeš ho najprv trochu posypať múkou, aby hneď nekleslo na dno koláča). Višne sú super.
    6. Koláč zasypeš makovou mrveničkou (200g mak, 100g studené maslo, 50g cukor - všetko spolu kratučko rozmrviť rukami, maslo neroztopiť) a pečieš na 180°C asi 20 - 30 minút. Uvidíš. Testuj špáradlom.

    Dobrú chuť!

    11. jún 2017