1. Nad vodným kúpeľom (alebo v mikrovlnnej rúre) pomaly roztopte syr s čokoládou, pridajte cukor. 2. Nechajte trochu vychladnúť a vmiešajte žĺtka, vanilku a škoricu (ak používate). 3. Vyšľahajte bielká so štipkou soli do tuha a opatrne vmiešajte po tretinách do syrovo čokoládovej zmesi. 4. Vlejte do vyloženej a vymazanej 23cm formy a pečte na 160°C asi 35 - 40 minút. 5. Nechajte vychladnúť do izbovej teploty, ideálne cez noc. Podávajte pri izbovej teplote, koláč sa bude nádherne rozplývať v ústach. Mňam! Dnes o 14:34 • Páči sa mi to
@dakota14 myslím, že nič nepokazíš. Ja dávam všade miesto cukru medík a je to ok... teraz som robila bábovku kde išlo 100g cukru, v mojom prípade medu. Ja som dala iba 60g medu a bolo to sladké až-až... 😉
Recept:
200g horkej čokolády
1 balenie (250g) tučného krémového syra typu mascarpone, Lučina, krémový tvaroh
100g cukru
vanilka, mletá škorica (ak chcete)
6 vajíčok, žĺtka a bielká zvlášť
štipka soli
1. Nad vodným kúpeľom (alebo v mikrovlnnej rúre) pomaly roztopte syr s čokoládou, pridajte cukor.
2. Nechajte trochu vychladnúť a vmiešajte žĺtka, vanilku a škoricu (ak používate).
3. Vyšľahajte bielká so štipkou soli do tuha a opatrne vmiešajte po tretinách do syrovo čokoládovej zmesi.
4. Vlejte do vyloženej a vymazanej 23cm formy a pečte na 160°C asi 35 - 40 minút.
5. Nechajte vychladnúť do izbovej teploty, ideálne cez noc. Podávajte pri izbovej teplote, koláč sa bude nádherne rozplývať v ústach. Mňam!
Dnes o 14:34 • Páči sa mi to