224 / 612
    Snáď najjednoduchší ľahučký mascarpone čokoládový koláč na svete (bezlepkový)
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Recept:

    200g horkej čokolády
    1 balenie (250g) tučného krémového syra typu mascarpone, Lučina, krémový tvaroh
    100g cukru
    vanilka, mletá škorica (ak chcete)
    6 vajíčok, žĺtka a bielká zvlášť
    štipka soli

    1. Nad vodným kúpeľom (alebo v mikrovlnnej rúre) pomaly roztopte syr s čokoládou, pridajte cukor.
    2. Nechajte trochu vychladnúť a vmiešajte žĺtka, vanilku a škoricu (ak používate).
    3. Vyšľahajte bielká so štipkou soli do tuha a opatrne vmiešajte po tretinách do syrovo čokoládovej zmesi.
    4. Vlejte do vyloženej a vymazanej 23cm formy a pečte na 160°C asi 35 - 40 minút.
    5. Nechajte vychladnúť do izbovej teploty, ideálne cez noc. Podávajte pri izbovej teplote, koláč sa bude nádherne rozplývať v ústach. Mňam!
    Dnes o 14:34 • Páči sa mi to

    24. máj 2017

    vyzera super! skusim

    24. máj 2017

    určite vyskúšam 🙂

    24. máj 2017

    škoda toho cukru ale inak môže byť fajn super

    24. máj 2017
    lubos
    autor

    @dakota14 pokojne cukor náhraď, pri tomto recepte to je úplne jedno. Kokosový, stévia, med,...

    24. máj 2017

    @lubos ak sa dá med tak skúsim lebo človek neive nikdy čo to spraví cukor je predsa iné skupenstvo ako med ale skúsim

    24. máj 2017

    @dakota14 myslím, že nič nepokazíš. Ja dávam všade miesto cukru medík a je to ok... teraz som robila bábovku kde išlo 100g cukru, v mojom prípade medu. Ja som dala iba 60g medu a bolo to sladké až-až... 😉

    24. máj 2017
    30. máj 2017