Lúsky uvaríme vo vode, v ktorej sme uvarili zemiaky, celú cibuľu, cesnak, bobkový list. Lúsky vhadzujeme do bublajúcej vody a povaríme 4 - 6 minút.
Báleš:
Klasické kysnuté cesto z 500g špaldovej a polohrubej múky, teplé mlieko, droždie na 500g múky, 10g soli, lyžica cukru, trocha oleja, jedno vajíčko. Vymiesiť a nechať nakysnúť. Potom vytlačiť do vymazanej formy, potrieť kyslou smotanou, posypať soľou, korením a nasekaným kôprom. Piecť na 180°C asi 30 minút. Testujte špáradlom.
Lúsky uvaríme vo vode, v ktorej sme uvarili zemiaky, celú cibuľu, cesnak, bobkový list. Lúsky vhadzujeme do bublajúcej vody a povaríme 4 - 6 minút.
Báleš:
Klasické kysnuté cesto z 500g špaldovej a polohrubej múky, teplé mlieko, droždie na 500g múky, 10g soli, lyžica cukru, trocha oleja, jedno vajíčko. Vymiesiť a nechať nakysnúť. Potom vytlačiť do vymazanej formy, potrieť kyslou smotanou, posypať soľou, korením a nasekaným kôprom. Piecť na 180°C asi 30 minút. Testujte špáradlom.