221 / 612
    Pomaly dusené horné morčacie stehno, ryža so špenátom a hráškom, mrkvový šalát s marhuľovou zálievkou, mätovo mandľové pesto
    lubos
    autor

    Video-recept na pomalé pečenie / dusenie je tu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/article/lubosova-kuchyna-5-varime-pomaly-vide-3hwsl2/

    Mätové pesto: mandľové plátky, cesnak, mätové lístky podrvíme v mažiari alebo posekáme, pridáme olej, soľ, korenie, citrónovú šťavu a ak máte, mätový esenciálny olej.

    Ryža: osmažiť cibuľku, cesnak, pridať ryžu a vývar v pomere 1:1,5 (ryža : vývar) pohára. Na konci pridáme nasekaný špenát a čerstvý hrášok.

    Mrkvový šalát: nastrúhaná mrkva s dressingom z marhuľového lekváru, olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Ak chcete, pridajte sladidlo.

    23. máj 2017