219 / 612
    Kávový tvarohový koláč s jednoduchou domácou vanilkovou zmrzlinou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Rýchly recept na domácu zmrzlinu nájdete v tomto článku: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/article/zmrzlina-valcuje-slovensko-5cyqlq/

    16. máj 2017

    poprosím recept na ten koláč. Ďakujem 🙂

    17. máj 2017
    lubos
    autor
    17. máj 2017
    lubos
    autor

    @bleee Ahoj. Tak do toho. Rob ideálne deň dopredu, ako takmer všetky syrové a mliečne koláče.

    V skratke: zaleješ nepredpečený korpus čokoládovou smotanou a tvarohovým krémom. Upečieš a necháš vychladnúť s osladenou kyslou smotanou navrchu.

    Presnejšie:
    recept na 23 cm formu

    KORPUS

    takých 280g kakaových keksov (Bebe dobré ráno ?)
    150g nasekanej horkej čokolády (alebo menej a nahraď fajným kakaom)
    100g roztopeného masla (alebo kokosového tuku)
    100g hnedého cukru
    štipka soli

    SMOTANA

    200g horkej čokolády
    100ml smotany na šľahanie
    Instantná káva (alebo 2v1, alternatíva kávy ako melta, ...) podľa chuti

    KRÉM

    600g tučného tvarohu (alebo Lučina, mascarpone, ...)
    200g hnedého cukru alebo podľa chuti
    1 a pol lyžice škrobu (kukuričný, zemiakový)
    za poldeci rumu, ak chceš
    2 - 3 lyžice instantnej kávy
    vanilka
    3 vajíčka

    KYSLÁ SMOTANA

    1 kyslá smotana
    cukor a vanilka podľa chuti

    1. Kekse podrvíš, alebo posekáš, zamiešaš s cukrom, čokoládou, soľou a roztopeným maslom a vypackáš na dno vymastenej alebo papierom vyloženej 23cm formy. Cesto musí držať pohromade, ak ho stlačíš. Ak nedrží, pridaj trochu studenej vody.

    2. Privedieš šľahačku do varu, odstavíš. Pridáš čokoládu a kávu, necháš rozpustiť. Naleješ na cesto a dáš na 30 min. do mrazáku.

    3. Zamiešaj všetko spolu na krém, okrem vajíčok. Všetko musí byť pri izbovej teplote. Pridaj vajcia jedno po druhom.

    4. Vylej do stuhnutej formy, daj piecť na 160°C tak na dobrých 45 minút až hodinu. Farba pekná, v strede trocha trasľavé. Špajlou nepichaj. Vyber a daj vychladnúť.

    5. Zamiešaj kyslú smotanu s cukrom a vanilkou, nalej navrch. Daj riadne vychladnúť - dôležitejší je čas, ako teplota, teda radšej cez noc do chladničky, ako na pár minút do mrazáku.

    Krájaj a teš sa. Spravila si skvelý sviatočný dezert!
    Mňam!

    18. máj 2017

    @lubos dakujem velmi pekne! s pečením len zacínam, ale cheesecake mám rada, tak sa do toho pustím podľa tvojho receptu, Snáď sa mi podarí 🙂

    18. máj 2017
    lubos
    autor

    @bleee daj vedieť. Držím palce.

    18. máj 2017