- Pšeno prepláchnite v horúcej vode. - Cibuľu osmažte na masle alebo oleji, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak. - Pridajte sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), cesnak, mletú červenú papriku, čili mleté. - Pridajte paradajkový koncentrát, tak za dve lyžice. - Pridajte prepláchnuté pšeno a po chvíli 1 a pol násobok tekutiny v mililitroch. Ak teda máte 400ml pšena (odmerané v odmerke), pridajte 600ml vody, ideálne však vývaru, alebo aspoň bujónu. - Osoľte a okoreňte, ak treba. - Upečte si rybacie filety v celku aj s kožou, osolené a potreté olejom (losos celý takých 15 minút na 180°C). - Nechajte pšeno trochu vychladnúť, primiešajte zo dve vajíčka, kopec petržlenovej vňate a citrónovú kôru a šťavu, trochu sójovky a vorčestrovej omáčky, ak máte a chcete. - Oberte rybu, pozor na kosti, na veľké kusy. - Pridajte rybu opatrne do pšena - nechcete rybu úplne rozmrviť. Ochutnajte a dochuťte, ak treba - soľ, chilli, citrónová šťava. - Opečte z oboch strán na tuku a horúcej panvici a dajte dopiecť do rúry. - Namáčajte fašírky do majonézy, tatarskej omáčky, ochuteného jogurtu, alebo čoho chcete.
- Pšeno prepláchnite v horúcej vode.
- Cibuľu osmažte na masle alebo oleji, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak.
- Pridajte sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), cesnak, mletú červenú papriku, čili mleté.
- Pridajte paradajkový koncentrát, tak za dve lyžice.
- Pridajte prepláchnuté pšeno a po chvíli 1 a pol násobok tekutiny v mililitroch. Ak teda máte 400ml pšena (odmerané v odmerke), pridajte 600ml vody, ideálne však vývaru, alebo aspoň bujónu.
- Osoľte a okoreňte, ak treba.
- Upečte si rybacie filety v celku aj s kožou, osolené a potreté olejom (losos celý takých 15 minút na 180°C).
- Nechajte pšeno trochu vychladnúť, primiešajte zo dve vajíčka, kopec petržlenovej vňate a citrónovú kôru a šťavu, trochu sójovky a vorčestrovej omáčky, ak máte a chcete.
- Oberte rybu, pozor na kosti, na veľké kusy.
- Pridajte rybu opatrne do pšena - nechcete rybu úplne rozmrviť. Ochutnajte a dochuťte, ak treba - soľ, chilli, citrónová šťava.
- Opečte z oboch strán na tuku a horúcej panvici a dajte dopiecť do rúry.
- Namáčajte fašírky do majonézy, tatarskej omáčky, ochuteného jogurtu, alebo čoho chcete.