216 / 612
    Jedlo na cesty: losos a pšeno
    lubos
    autor

    - Pšeno prepláchnite v horúcej vode.
    - Cibuľu osmažte na masle alebo oleji, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a cesnak.
    - Pridajte sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), cesnak, mletú červenú papriku, čili mleté.
    - Pridajte paradajkový koncentrát, tak za dve lyžice.
    - Pridajte prepláchnuté pšeno a po chvíli 1 a pol násobok tekutiny v mililitroch. Ak teda máte 400ml pšena (odmerané v odmerke), pridajte 600ml vody, ideálne však vývaru, alebo aspoň bujónu.
    - Osoľte a okoreňte, ak treba.
    - Upečte si rybacie filety v celku aj s kožou, osolené a potreté olejom (losos celý takých 15 minút na 180°C).
    - Nechajte pšeno trochu vychladnúť, primiešajte zo dve vajíčka, kopec petržlenovej vňate a citrónovú kôru a šťavu, trochu sójovky a vorčestrovej omáčky, ak máte a chcete.
    - Oberte rybu, pozor na kosti, na veľké kusy.
    - Pridajte rybu opatrne do pšena - nechcete rybu úplne rozmrviť. Ochutnajte a dochuťte, ak treba - soľ, chilli, citrónová šťava.
    - Opečte z oboch strán na tuku a horúcej panvici a dajte dopiecť do rúry.
    - Namáčajte fašírky do majonézy, tatarskej omáčky, ochuteného jogurtu, alebo čoho chcete.

    10. máj 2017