177 / 612
    Čokoládový suflé syrový koláč (cheesecake) - bez múky
    lubos
    autor

    Veľmi jednoduchý recept so skvelým výsledkom:

    Na 20cm formu (pri 24cm forme všetko krát 1,5)

    200g fajnej horkej čokolády
    250g mascarpone (alebo Lučina)
    1/2 pohára cukru
    6 vajec, žĺtka a bielka zvlášť

    1. Roztopte nad vodným kúpeľom čokoládu v krémovom syre, potom pridajte cukor a nechajte mierne vychladnúť.
    2. Pridajte žĺtka jedno po druhom.
    3. Vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha.
    4. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielka po tretinách do čokoládovej hmoty.
    5. Vlejte do maslom vymazanej tortovej formy a pečte na 150°C asi 40 - 50 minút. Pred podávaním nechajte riadne vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc.
    Mňam.

    13. feb 2017

    @lubos vyzerá to super! Práve mám kúpený mascarpone, tak vyskúšam 🙂 Cukor aký? Práškový alebo trstinový môže byť?

    13. feb 2017
    lubos
    autor

    @moka pokojne trstinový. Veľa zdaru!

    13. feb 2017
    lubos
    autor

    @moka nezabudni, ideálne deň vopred a nevysušiť pečením. Bude to trochu traslavé v strede, ked to budeš vyberať z rúry.

    13. feb 2017

    skvelý koláč 👍 zožal veľký úspech - nabudúce robím hneď dva 🙂

    27. feb 2017
    lubos
    autor

    @jarusa1 ďakujem. Aj u nás veľmi chutil. Prajem ešte pekný deň...

    27. feb 2017