200g fajnej horkej čokolády 250g mascarpone (alebo Lučina) 1/2 pohára cukru 6 vajec, žĺtka a bielka zvlášť
1. Roztopte nad vodným kúpeľom čokoládu v krémovom syre, potom pridajte cukor a nechajte mierne vychladnúť. 2. Pridajte žĺtka jedno po druhom. 3. Vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha. 4. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielka po tretinách do čokoládovej hmoty. 5. Vlejte do maslom vymazanej tortovej formy a pečte na 150°C asi 40 - 50 minút. Pred podávaním nechajte riadne vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc. Mňam.
Veľmi jednoduchý recept so skvelým výsledkom:
Na 20cm formu (pri 24cm forme všetko krát 1,5)
200g fajnej horkej čokolády
250g mascarpone (alebo Lučina)
1/2 pohára cukru
6 vajec, žĺtka a bielka zvlášť
1. Roztopte nad vodným kúpeľom čokoládu v krémovom syre, potom pridajte cukor a nechajte mierne vychladnúť.
2. Pridajte žĺtka jedno po druhom.
3. Vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha.
4. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielka po tretinách do čokoládovej hmoty.
5. Vlejte do maslom vymazanej tortovej formy a pečte na 150°C asi 40 - 50 minút. Pred podávaním nechajte riadne vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc.
Mňam.