@evkasa Ahoj. Recept je inšpirovaný z januárového vydania časopisu F.O.O.D.
Ide to takto:
4 bielky vyšľaháš so štipkou soli a postupne pridávaš
180g jemného kryštálového cukru až do tuhého snehu, potom do neho vmiešaš mletých
220g orechov (my sme použili mix vlašských, mandlí, pekánových).
Vymastíš 28cm formu a vleješ sneh do nej (my sme i vystlali spodok formy papierom na pečenie), pečieš na 170°C asi 35 minút. Necháš vychladnúť.
4 žĺtky vymiešaš nad vodnou parou so
100g cukru,
štipkou vanilky a
100ml smotany na varenie (šľahačky),
celé do zhustnutia.
Do ešte vlažného treba vmiešať
150g mäkkého premiešaného masla.
(hodila by sa štipka kurkumy na žltšiu farbu)
Krém namažeš na korpus, posypeš nasucho pomaly opečenými mandľovými plátkami a poprášiš trochou práškového cukru. Dobré je nechať to celé vychladnúť.
Veľa zdaru!
Ľuboš.
Prosím recept🙂