160 / 612
    Köttbullar (švédske mäsové guľky známe z Ikea) s kyslou smotanou a brusnicami

    Úžasne to vyzerá 😍

    3. jan 2017
    lubos
    autor

    @irsina83 ahoj, recept je jednoduchý, podobne ako pri iných guľkách, opražená cibuľa, zmes mletého, cesnak a švédske korenie pozostávajúce z kombinácie soli, korenia, klinčeka, kardamonu, nového korenia, muškátového orieška, červenej papriky. Tradične sa pridáva strúhanka namočená v mlieku a smotana. Brusnicový kompót z povarených brusníc, medu a citrónovej šťavy.

    3. jan 2017
    lubos
    autor

    Ináč, brusnice z Kanady alebo USA v sezone práve teraz.

    3. jan 2017

    Inak ikeácke som jedla raz a už nikdy viac, ale zas home made je zas o niečom inom. A ty varíš skvele !

    3. jan 2017

    @lubos Áno, zachytila som, že je práve sezóna.

    3. jan 2017
    lubos
    autor

    @irsina83 Hej, najznámejšie jedlo v Ikea, samozrejme mrazený polotovar, ináč by to asi nefungovalo v tých množstvách. Ale doma príjemná obmena.

    3. jan 2017

    @lubos viem a preto mám radšej si takéto jedlo spraviť z čerstvých surovín. Muselo chutiť úžasne.

    3. jan 2017
    lubos
    autor

    @irsina83 Ináč, zastavte sa zasa niekedy...

    3. jan 2017

    @lubos zastavíme. Dohodnem sa s Renkom 🙂

    3. jan 2017