152 / 612
    Churros a silný čokoládový puding
    lubos
    autor

    Churros je v španielsky hovoriacich krajinách populárny dezert z vyprážaného odpaľovaného cesta.

    29. nov 2016

    @lubos poprosim recept🙏

    27. feb 2018
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    @antori
    480ml mlieka
    60g masla
    2 štipky soli
    1 lyžica cukru
    kúsok škoricového drievka (nemusí byť)
    trocha vanilkového extraktu alebo cukru
    cca. 260g múky hladkej
    3 celé vajcia pri izbovej teplote, vymiešané

    Na odpaľované cesto:
    1. Zamiešaj mlieko s maslom, cukrom, škoricou, vanilkou a soľou. Priveď k varu, vypni a nechaj pár minút odstáť (kvôli infúzii chutí).
    2. Sceď, opäť priveď k varu a drevenou vareškou vmiešaj celú múku. Miešaj riadne, natrápiš sa. Chceš homogénne cesto, ktoré sa bude pri miešaní oddeľovať od krajov hrnca.
    3. Nechaj cesto 5 minút postáť (vychladnúť) a POSTUPNE doň varechou vmiešaj vajíčka, možno nepoužiješ všetko, závisí od múky a veľkosti vajec. Výsledné cesto má byť hutné, nie tekuté, taká mazľanica hustá lepkavá.
    4. Natlaš masu do striekacieho vrecúška s hviezdicovým nástavcom a vytláčaj cesto do horúceho 180°C oleja, odkrajuj z neho, ako Ti vylieza z vrecúška do oleja. Vysmážaj pár minút (3 - 4).
    5. Ešte teplé obaľ v kryštálovom cukre vymiešanom s mletou vanilkou.

    Omáčka:
    BUĎ si sprav riedky kakaový puding a vmiešaj do hotového horkú čokoládu,
    ALEBO si roztop rovnaké množstvo smotany na šľahanie a horkej čokolády.
    Mňam!

    27. feb 2018

    @lubos dakujem krasne👍

    27. feb 2018