138 / 612
    Bryndzové pirohy
    lubos
    autor

    1. V šupke uvarené múčne zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a najemno nastrúhame.
    2. Malú časť zemiakov zamiešame s bryndzou a lyžicou kyslej smotany na plnku.
    3. Ostatné zemiaky zamiešame s polohrubou múkou a vajíčkom, vykrojíme, plníme a tvarujeme pirohy.
    4. Varíme v osolenej vriacej vode.
    5. Polejeme vypraženou slaninkou a kyslou smotanou.

    31. okt 2016

    mnnnam

    31. okt 2016
    lubos
    autor

    @ella282 do toho! Plnili sme aj osladeným škoricovo vanilkovým hrudkovitým tvarohom. Ako zo salaša.

    31. okt 2016

    @lubos ja radšej skúsim túto verziu ako sladkú...

    31. okt 2016

    @lubos och!

    6. dec 2017