1. V šupke uvarené múčne zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a najemno nastrúhame. 2. Malú časť zemiakov zamiešame s bryndzou a lyžicou kyslej smotany na plnku. 3. Ostatné zemiaky zamiešame s polohrubou múkou a vajíčkom, vykrojíme, plníme a tvarujeme pirohy. 4. Varíme v osolenej vriacej vode. 5. Polejeme vypraženou slaninkou a kyslou smotanou.
1. V šupke uvarené múčne zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a najemno nastrúhame.
2. Malú časť zemiakov zamiešame s bryndzou a lyžicou kyslej smotany na plnku.
3. Ostatné zemiaky zamiešame s polohrubou múkou a vajíčkom, vykrojíme, plníme a tvarujeme pirohy.
4. Varíme v osolenej vriacej vode.
5. Polejeme vypraženou slaninkou a kyslou smotanou.