Presnejší pomer?
@andreyka14 Ahoj.
85g roztopeného masla + extra na vymazanie formy
140g podrvených keksovdigestive biscuit, made into fine crumbs
1 lyžička cukru
trochu studenej vody, len aby cesto držalo
1. 23cm formu vylož vystrihnutým papierom na pečenie a zvyšok formy vymaž extra maslom, suroviny dobre premiešaj a napackaj na do formy. Predpekaj na 180°C asi 12 minút.
1000g syru (Lučina, mascarpone, cream cheese), alebo kombinácia
200g kyslej smotany
asi 200 - 300g cukru, podľa chuti
2 lyžice škrobu
Štipka soli
4 vajíčka
lyžička vanilky
2 lyžice citrónovej šťavy
kôra z 2 citrónov
2. Všetky suroviny vytiahni s predstihom z chladničky, nech sú pri izbovej teplote.
3. Zamiešaj zmäknutý syr s kyslou smotanou, pomaly pridaj cukor, škrob, soľ, vanilku, citrónovú kôru a vanilku a metličkou vmiešaj vajíčka.
4. Vylej zmes na predpečený korpus a peč pri 150°C asi 45 - 60 minút. Vnútro koláča má byť pri potrasení ešte trochu želatínové, trasľavé. Vyber z rúry a nechaj riadne vychladnúť, najlepšie niekoľko hodín alebo cez noc.
Mňam!
@andreyka14 A ešte pridaj na vrch koláča osladenú kyslú smotanu s trochou citrónovej šťavy a nechaj stuhnúť.
dakujem 🙂
Predpečený korpus z kakaových Bebe dobré ráno a masla, krém z tučného syra (Lučina, mascarpone, cream cheese), vajec, lyžice škrobu, citrónovej kôry, smotany, vanilky. Upečené ešte potrieť citrónovou osladenou smotanou. Nechať poriadne vychladnúť.