137 / 612
    New york cheesecake (syrovo smotanový koláč s vanilkou a citrónovou kôrou)
    lubos
    autor

    Predpečený korpus z kakaových Bebe dobré ráno a masla, krém z tučného syra (Lučina, mascarpone, cream cheese), vajec, lyžice škrobu, citrónovej kôry, smotany, vanilky. Upečené ešte potrieť citrónovou osladenou smotanou. Nechať poriadne vychladnúť.

    27. okt 2016

    Presnejší pomer?

    27. apr 2017
    lubos
    autor

    @andreyka14 Ahoj.

    85g roztopeného masla + extra na vymazanie formy
    140g podrvených keksovdigestive biscuit, made into fine crumbs
    1 lyžička cukru
    trochu studenej vody, len aby cesto držalo

    1. 23cm formu vylož vystrihnutým papierom na pečenie a zvyšok formy vymaž extra maslom, suroviny dobre premiešaj a napackaj na do formy. Predpekaj na 180°C asi 12 minút.

    1000g syru (Lučina, mascarpone, cream cheese), alebo kombinácia
    200g kyslej smotany
    asi 200 - 300g cukru, podľa chuti
    2 lyžice škrobu
    Štipka soli
    4 vajíčka
    lyžička vanilky
    2 lyžice citrónovej šťavy
    kôra z 2 citrónov

    2. Všetky suroviny vytiahni s predstihom z chladničky, nech sú pri izbovej teplote.
    3. Zamiešaj zmäknutý syr s kyslou smotanou, pomaly pridaj cukor, škrob, soľ, vanilku, citrónovú kôru a vanilku a metličkou vmiešaj vajíčka.
    4. Vylej zmes na predpečený korpus a peč pri 150°C asi 45 - 60 minút. Vnútro koláča má byť pri potrasení ešte trochu želatínové, trasľavé. Vyber z rúry a nechaj riadne vychladnúť, najlepšie niekoľko hodín alebo cez noc.
    Mňam!

    27. apr 2017
    lubos
    autor

    @andreyka14 A ešte pridaj na vrch koláča osladenú kyslú smotanu s trochou citrónovej šťavy a nechaj stuhnúť.

    27. apr 2017

    dakujem 🙂

    27. apr 2017