@bubum Ahoj. Neviem, či máš rada rybacie polievky (s údenou rybou), no táto je super!
Kúpili sme si chorvátskeho Morského vlka (ryba s bielym mäsom, možno kúpiť aj v Tescu alebo iných obchodoch), nasekali na menšie kusy.
Kúsky ryby sme osmažili na horúcom oleji, a preložili do inej panvice, kde sme ju zaliali studenou vodou, osolili a spravili vývar (asi 30 min. stačí).
Do panvice, v ktorej sa pražila ryba, sme dali nadrobno nakrájanú cibuľu a inú bielu koreňovú zeleninu (petržlen, paštrnák, alebo karfiol, ako chceš), nakrájané zemiaky a osmažili. Pridali cesnak a chilli. Zaliali vínom, nechali z časti odpariť.
Doliali do hrnca vodu z vývaru (scedenú) a uvarili polievku. Dosolili, dochutili, vložili trochu údeného pstruha a tuniaka, chvíľu povarili. Časť polievky aj s prílohou (zemiaky a zelenina), spolu s mäsom obratým z uvarených rýb pomixovali v mixéri úplne do krémova a vrátili do polievky.
Dochutili soľou, citrónovou šťavou a štipkou cukru.
Hotovo. Delikatesa.
vyzera to chutne, bude aj recept? 🙂