117 / 612
    Skvelé maslové žemle k hamburgerom.
    lubos
    autor

    Rád pridám recept, ak bude záujem.

    7. sep 2016

    Kedy môžem prísť na hamburgery 😅😂👌 Vyzerajú úžasne

    7. sep 2016
    lubos
    autor

    @irsina83 zajtra večer!

    7. sep 2016

    @lubos máte nejakú firemnú grilovačku?

    7. sep 2016
    lubos
    autor

    @irsina83 presne tak.

    7. sep 2016

    @lubos tak recept sa priam pyta..🙂

    7. sep 2016
    lubos
    autor

    Maslové žemle (brioche):

    150 ml mlieko
    6 vajec
    droždie na 700g múky (na 500g + cca 1/2 z ďalšieho)
    80 g cukor

    730 g chlebovej múky (alebo kombinácia so špaldovou)
    20 soľ
    200 g maslo

    1. Vytvoriť klasický kvások (celé droždie, časť mlieka, cukor).
    2. Zlúčiť prvé 4 suroviny s kváskom (vymiešané vajcia, cukor, mlieko).
    3. Pridať (v kuchynskom robote) postupne múku rozmiešanú so soľou a riadne zamiesiť.
    4. Pridať maslo nakrájané na menšie kúsky postupne, a nechať riadne miesiť asi 20 - 25 minút. Cesto aj robot sa zahrejú. Cesto má byť teplé, príliš nelepivé, polotuhé.
    5. Prikryť a nechať pár hodín stáť a nakysnúť v chladničke.
    6. Vyformovať bochníky (dať si záležať, "zakasať" spoj na spodok bochníkov). Tieto mali 70 gramov každý, vyšlo ich asi 22 kusov. 80 g je asi správnejšia veľkosť.
    7. Nechať nakysnúť bochníčky, potrieť vajíčkovo - mliečnou zmesou, zasypať napr. sezamom alebo makom.
    8. Piecť na 180°C asi 20 - 25 minút, do krásnej farby.

    Inšpirované z www.chefsteps.com

    7. sep 2016
    lubos
    autor

    @linuska1 viď recept.

    7. sep 2016
    Komentár bol odstránený

    @lubos dakujem.. ;)

    8. sep 2016