1A. Recept na NEPEČENÝ korpus:
Sušené ovocie a orechy rôzneho druhu pomixovať na tuhšiu pastu a vytlačiť do tortovej formy.
Príklad kobminácie orechov a sušeného ovocia:
- kešu orechy, ďatle, figy
- vlašské orechy, figy
- mango, kešu, kokos
- mandle, kešu, marhule
1B. Recpet na PEČENÝ korpus (28cm priemer):
300g špaldová múka (alebo iná obľúbená)
160g maslo studené
2 lyžice cukru
Zmiešame múku s cukrom a pridáme studené nakrájané maslo, miesime veľmi krátko, iba aby sa maslo zhruba vmiešalo do múky. Pridáme trochu studenej vody, ak je cesto veľmi suché. Zabalíme cesto do fólie a necháme aspoň 1/2 hodinu vychladiť.
Vtlačíme cesto do papierom vyloženej tortovej formy (aj po bokoch, ak chcete), popicháme a pečieme na 180°C zhruba 15 - 20 minút (cesto musí byť upečené a do zlatohneda zafarbené). Necháme vychladnúť.
2. PLNKA (KRÉM)
Zamiešame plnotučný jogurt, mascarpone, krémový plnotučný tvaroh (alebo iné plnotučné mliečne produkty) s cukrom a vanilkou podľa chuti.
Krém vložíme do vychladnutého korpusu.
3: LEKVÁR
Použijeme hotový lekvár alebo si uvaríme rýchly lekvár z čestvých čučoriedok a cukru (trvá to asi 8 minút).
Lekvárom natrieme krém (môžeme aj ľahko s krémom premiešať) a dozdobíme čestvými čučoriedkami.
Celý koláč pred podávaním vychladíme.
Ukladam, dakujem
Ooo mnam ☺
Mnam toto vyzera uzasne🙂