Z ľavého horného rohu v smere hodinových ručičiek:
1. Opekané jabĺčka, po zmäknutí ošúpeme a vyvaľkáme v škoricovom cukre.
2. Toasty so syrom, mäsom (špekáčik, šunka, slanina) alebo zeleninou (cukina, paprika),
3. Špízy akéhokoľvek druhu (ideálne minútky): napr. kura - ananás - paprika, špekáčik na kolieska - cukina - červená cibuľa, šampiňóny - paprika - baklažán, bravčová panenka - paradajky, hovädzí steak - paprika - cibuľa.
Odporúčam pred pečením natrieť špízy olejom, soľou a korením, prípadne bylinkovou marinádou. Olej vytvára prirodzenú bariéru medzi teplom a zeleninou a chráni tak potravinu pred rýchlym vysychaním.
4. Rýchle chlebíky z domáceho cesta: zamiešame múku so soľou, cukrom, práškom do pečiva, pridáme tuk a vodu. Vyformovať na palicu a pomaly opekať. Možno urobiť aj domáci trdelník.
5. Klasika.
6. Sladkovodná (tu Pstruh dúhový) alebo morská ryba (Pražma, Morský vlk). Odporúčam natrieť pred opekaním olejom a aspoň posoliť.
Z ľavého horného rohu v smere hodinových ručičiek:
1. Opekané jabĺčka, po zmäknutí ošúpeme a vyvaľkáme v škoricovom cukre.
2. Toasty so syrom, mäsom (špekáčik, šunka, slanina) alebo zeleninou (cukina, paprika),
3. Špízy akéhokoľvek druhu (ideálne minútky): napr.
kura - ananás - paprika,
špekáčik na kolieska - cukina - červená cibuľa,
šampiňóny - paprika - baklažán,
bravčová panenka - paradajky,
hovädzí steak - paprika - cibuľa.
Odporúčam pred pečením natrieť špízy olejom, soľou a korením, prípadne bylinkovou marinádou. Olej vytvára prirodzenú bariéru medzi teplom a zeleninou a chráni tak potravinu pred rýchlym vysychaním.
4. Rýchle chlebíky z domáceho cesta: zamiešame múku so soľou, cukrom, práškom do pečiva, pridáme tuk a vodu. Vyformovať na palicu a pomaly opekať. Možno urobiť aj domáci trdelník.
5. Klasika.
6. Sladkovodná (tu Pstruh dúhový) alebo morská ryba (Pražma, Morský vlk). Odporúčam natrieť pred opekaním olejom a aspoň posoliť.