95 / 612
    Palacinky "Dutch baby" (známe aj ako nemecké palacinky) s vanilkovým crème fraîche a čučoriedkovou omáčkou.
    lubos
    autor

    Skvelá a opticky atraktívna verzia palaciniek: pečené v mafinkových formách v horúcej rúre a plnené krémom a bobuľovým ovocím.

    26. máj 2016
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Recept je prevzatý zo stránky www.seasonsandsuppers.ca (http://www.seasonsandsuppers.ca/mini-dutch-panc...) a funguje:

    Recept na 12 palaciniek.

    Čučoriedková omáčka:
    3 lyžice cukru
    1 čajová lyžička kukuričného škrobu
    3 lyžice vody
    1 pohár čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
    1 čajová lyžička citrónovej šťavy

    Palacinky:
    2 lyžice roztopeného masla
    4 vajcia
    3/4 pohára mlieka
    3/4 pohára hladkej múky
    1 lyžica cukru
    1 čajová lyžička vanilkového prášku (vanilky)
    štipka soli
    maslo na vymazanie foriem

    POSTUP:
    1. Na omáčku všetko zmiešať a variť 3 - 4 minúty.
    2. Predhriať rúru na 220°C. Zamiešať všetky suroviny na palacinky.
    3. Vložiť prázdne kovové formy na muffiny do rúru a nechať poriadne vyhriať.
    4. Premiešať cesto, rýchlo vymazať vyhriate muffinkové formy maslom, naliať cesto do foriem (max. 2/3 výšky formy) a piecť asi 12 - 15 minút. Palacinky sa veľmi zväčšia, po vytiahnutí z rúry spľasnú.
    5. Plniť omáčkou, my sme plnili aj ochuteným crème fraîche (kyslou smotanou).

    Mňam.

    26. máj 2016

    mňam, asi vyskúšam na olovrant

    28. máj 2016