85 / 612
    Sacherova torta

    Juj vyzera bozsky🙂 viete mi dat recept?

    6. apr 2016

    receptik si prosime :o)

    6. apr 2016

    Aj ja poprosim recept, dakujem

    6. apr 2016
    lubos
    autor

    Ahojte Kočky! Recept je z knihy Cooking with chocolate and coffee (Catherine Atkinson):

    Recept pre 23cm formu.

    KORPUS
    225g horká čokoláda
    150g mäkké maslo
    115g krupicový cukor (jemné granule)
    8 vajec (žĺtka a bielka zvlášť)
    115g hladká múka

    GLAZÚRA
    225g marhuľový džem
    1 lyžica citrónovej šťavy

    POLEVA
    225g horká čokoláda
    200g krupicový cukor (jemné granule)
    1 lyžica kukuričný sirup (použili sme javorový)
    250ml šľahačka
    1 lyžička vanilky / vanilkový cukor

    POSTUP:
    1. Korpus: Zmäknuté maslo vymiešať do krémova (peny) s cukrom, pridávať po jednom žĺtka, pridať roztopenú čokoládu a preosiatu múku. Pridať do tuha vyšľahané bielka.

    2. Vyliať do vymazanej (alebo papierom vyloženej) formy a piecť na 180°C cca. 50 - 55 min. Nechať 5 minút vychladnúť a vybrať z formy, potom nechať vychladnúť úplne.

    3. Glazúra: Roztopiť v panvičke marhuľový lekvár s citrónovou šťavou a prepasírovať cez sitko.

    4. Rozrezať korpus cez stred na polovice a obe namazať marhuľovým lekvárom (vrch a kraje). Zlepiť spolu.

    5. Poleva: Všetko zmiešať dohromady v panvičke, zohriať a pri neustálom miešaní variť, pokiaľ teplota zmesi nedosiahne 95°C (kuchynský teplomer). Vtedy polevou pokryjeme celý koláč (ideálne na mriežke s plechom, aby prebytočná čokoláda stiekla do plechu). Nechať stuhnúť.

    Dobrú chuť!

    7. apr 2016
    7. apr 2016

    @lubos dakujem :o)

    7. apr 2016

    @lubos dakujem

    7. apr 2016

    Jeeemine ta vyzera famoooozne 😍 ... slintam 😁

    1. feb 2017