67 / 612
    Keiserschmarrn (Šmorn, cisársky trhanec).

    Bude aj receptík? Vyzerá to super! Ďakujeeem 🙂

    25. feb 2016
    lubos
    autor

    @ivka_666 ok, poďme na to. Skrátka: upečená nadýchaná potrhaná palacinka opečená na masle.
    Spravíš hustejšie palacinkové cesto iba zo žĺtkov, napr.:

    • 3 vajcia, oddelené žĺtka a bielka
    • 500 ml mlieka
    • 1 ČL cukru
    • štipku soli
    • 350 g múky
    • prípadne 1 PL hrozienok natočených v rume
    • 30 g masla
    • práškový cukor na poprášenie

    Vyšľahané bielka opatrne vložíš do zmesi a vyleješ všetko na maslom vymazanú horúcu panvicu alebo plech a dáš do rúry na 200 st.C na takých 10-15 minút, pokiaľ sa vrch nesfarbí. Vyberieš, vyklopíš na dosku, natrháš a trhance ešte na masle narýchlo opražíš. Podávaš s kompótom, hrozienkami, pocukrené a šľahačkou. Mňam.

    26. feb 2016