@sezam_ka Ahoj. Ďakujem za záujem. Máme vo zvyku rozdeliť kel na bledšie listy (vnútorné) a tmavšie zelené listy (vonkajšie).
1. Polievku začíname klasicky osmažením cibule na masle, pridáme jeden - dva nadrobno nakrájané zemiačiky na zahustenie, nakrájanú bledú časť kelu mna chuť.
2. Všetko spolu osmažíme, pridáme cesnak a bylinky podľa voľby (napr. tymián, majorán, oregáno) a zalejeme vodou alebo vývarom. Osolíme, okoreníme.
3. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky hotové, potom necháme jemne vrieť a pridáme na rezance nakrájanú zelenú časť kelu, kvôli farbe a vláknine varíme iba krátko. Polievku celú, alebo iba časť rozmixujeme so zemiakmi.
4. Šampiňóny sme osmažili na masle so soľou a korením.
5. Lieskovce sme opiekli v rúre pri 160°C asi 8 - 10 minút, kým nezačnú hnednúť a šupka sa nezačne odlupovať. Šupku potom papierovým obrúskom v kovovom sitku trením ošúpeme, lieskovce nasekáme a dáme do polievky.
Väčšina domácich kuchárov sa bojí polievku osoliť. Netreba sa báť, ak sa to jedlu zíde.
Veľa zdaru prajem!
Paradne recepty.nejake musim vyskusat.dakujem za inspiraciu 👍😉
Zdravim Lubosko. Prave som vyskusala tuto kelovu polievocku.Je delikatna 🙂 sice je malo zelena ale to bude tym ze kel bol uplne svetlucky velmi malicky rozdiel bol medzi vnutornou a vonkajsou castou 🙂
@ivki7 ahoj! Ďakujem krásne za fotečku! Polievka vyzerá super. Si šikulka! Niekedy použijem trik, že v takýchto prípadoch povarím úplne na konci na pár sekúnd v polievke jemné špenátové listy (alebo inú sýto zelenú zeleninu a šalát). Potom pomixujem spolu s polievkou, ktorá je tak trochu zelenšia...
Super trik 😉 dakujem 🙂
Mozem poprosit recept?
Vsetko vyzera uzasne 👍🏼