42 / 612
    Modifikovné benediktínske "vajíčko": ovsená placka, avokádo, paradajky, slanina, filet z Pražmy kráľovskej, kúsok lososa, holandská omáčka, výpek zo slaninky.
    lubos
    autor

    Ovsená placka: podobne ako palacinkové cesto, ale múku nahradíme jemnými ovsenými vločkami. Cesto je hustejšie a obsahuje aj lyžičku prášku do pečiva. Placky o priemere cca. 8 cm sa z oboch strán opekajú na palacinkovej panvici.

    15. jan 2016

    Tvoje jedla vyzeraju fantasticky!! Mohla by som prosim recept na holandsku omacku? Dakujem 🙂

    28. mar 2018
    lubos
    autor

    @lucyy01 Ahoj a ďakujem! Holandskú omáčku robím nasledovne:
    1. Dám si veľmi pomaly roztopiť maslo v malom hrnčeku a zlejem z neho iba tuk, ktorý pláva na vrchu (chceš mať čo najčistejší maslový tuk). Udržujem v teple.
    2. Nad vodnú paru umiestnim väčšiu misu, do ktorej vhodím 2 žĺtky a asi pol deci až deci bieleho vína. Neustále miešam žĺtky metličkou (pri stálom varení nad parou). Žĺtky postupne tuhnú, miešaš ich však dovtedy, kým si do nich nebudeš vedieť "vpísať svoje meno" (teda metlička bude nechávať pomaly miznúce čiary).
    3. Odstavíš od pary a teraz cícerkom a pomaly vleješ pri stálom miešaní maslový tuk. Ak treba, môžeš pridať trochu vlažnej vody. Osolíš, okyslíš citrónovou šťavou, ak treba a pridáš štipku kajenského korenia (čili).
    4. Udržuj v teple, no nie v horúce. Chlad omáčku stuhne a rozpadne sa, príliš vysoké teploty narušia väzbu v omáčke a tá sa opäť rozpadne.
    Tak veľa zdaru!

    28. mar 2018

    @lubos dakujem velmi pekne 😊😊
    Este obdivujem, ze si das tu namahu kazdemu podrobne rozpisat postup.👍👍
    Pekny vecer

    28. mar 2018