@matamato ahoj! Ak máš už skúsenosti s cheesecake-om alebo brownie-m, koláč je jednoduchý. Ak nie, skúsim Ti to priblížiť.
Spravíš korpus, predpečieš na 180°C.
Spravíš cheesecake krém, vleješ do korpusu.
Spravíš brownie masu, nacapkáš do cheesecake-ku a spolu pomaly pečieš na 150°C.
Dozdobíš zrelým mangom s pridaním mäty. Mango zvyknem kupovať v pároch, ako tu na dolniakoch označujú "essreif", teda zrelé ku jedeniu. Treba mať aj kus šťastia, preferujem nažltlé, voňavé kusy, zľahka mäkké na dotyk.
KORPUS: klasický krehký maslový, teda asi 200g múky, 100g masla a 50g cukru (všimni si pomer 4 múka : 2 tuk : 1 cukor) a štipka soli. Rýchlo vymiešaš rukou, spackané a zabalené necháš v chladničke aspoň 30min. a nacapkáš do papierom vyloženej formy (24cm).
Dáš znovu do chladničky na pár minút a potom predpečieš na 10 - 12 minút v 180°C rúre.
Cheesecake: 2 tučné mliečne výrobky (napr. mascarpone, krémový tvaroh, Lučina) premiešaš s 2 vajíčkami, citrónovou kôrou, štipkou soli, vanilkou a cukrom podľa chuti. Vlej do predpečeného, mierne vychladnutého, korpusu.
Brownie: spolu nad vodnou kúpeľou roztopíš 100g horkej čokolády, 80g masla, 120g jemného cukru - hrubší by sa ťažšie topil, prípadne použi práškový (roztop iba polovicu masy, stiahni z kúpeľa a nechaj pozvoľna roztopiť zvyšok). Rozmiešaj 2 malé vajcia, pri izbovej teplote (pozor na veľký teplotný rozdiel medzi čokoládou a vajciami, masa by sa mohla zraziť) a postupne vmiešaj do čokolády. Pridaj preosiatých 50g hladkej múky a 15g kakaa.
Lyžicou nakôpkuj do cheesecake-kového krému.
Všetko peč na 150°C, pozor na vysušenie koláča.
Určite nechaj riadne vychladnúť a stuhnúť. Neznamená, že keď je koláč studený, je aj riadne stuhnutý. Najlepšie do druhého dňa, ak máte pevnú vôľu 😨
Tak veľa zdaru!
Ľuboš.
Mozem poprosit k tomuto recept? Cheeesecaky milujeme a tento s brownie vyzera super,nas maly sa moze utlct po mangu 😉