Cesto je podobné, ako na bryndzové halušky, ale obsahuje viac múky, aby sa mohlo vaľkať. Teda nastrúhaný surový zemiak, múka, voda, soľ. Vyvaľkať na trochu hrubšie ako rezance a ručne trhať (cca. 3x3 cm) do vriacej osolenej vody. Variť asi 2-3 minúty a prepláchnuť v studenej vode, aby sa nelepili. Toľko teda... Prajem veľa zdaru.
@slniecko77
@lubos dakujem ti velmi pekne za recept 🙂 pri najblizsej prilezitosti vyskusam, si mi spravil chute na kapustnicu opat..prednedavnom som si na trhance starej mamy zaspominala, tvoj recept mi prisiel vhod.
@fem ahoj. Treba urobiť osobitne silný vývar z bravčového (napr. koleno s pridaním údeného, napr. rebrá), neskôr pridať celé ošúpané zemiaky. Variť pomaly. Na konci dokysliť šťavou z kyslej kapusty. Obrať mäso do taniera, pridať zemiak, vývar, trhané rezance, chren bokom. Polievka a hlavné v jednom. Mňam!
prosim ta ako robis trhance? Moja stara mama ich davala do kapustnice, ale zial uz nezije, aby som sa jej spytala na recept..dakujem.