Ahoj. Tak teda:
4 vajíčka, žĺtka a bielka zvlášť
100g cukru, práškového, alebo menej
2 lyžice fajného kakaa
štipka soli
1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C.
2. Do krému vymiešaj žĺtka s cukrom. Pridaj preosiate kakao.
3. Vyšľahaj bielka so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam.
4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní.
5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť a stiahni z papiera.
6. Namaž plnkou a zaroluj, nechaj vychladnúť. Mňam.
Môžeš tieť použiť k žĺtkam i instantnú kávu alebo nejaký obľúbený líkér.
Na plnku môžeš použiť tučný krémový tvaroh zmiešaný s roztopenou bielou čokoládou, kávou, nasekanou horkou čokoládou, bobuľovým ovocím, alebo aj vyšľahanou šľahačkou, ak to chceš jemnejšie. Možností je nekonečno.
Smelo do toho.
užasne to vyzerá, môžem poprosiť recept?