39 / 612
    Tiramisù bezlepková roláda s bielou čokoládou.

    užasne to vyzerá, môžem poprosiť recept?

    14. jún 2017
    lubos
    autor

    Ahoj. Tak teda:

    4 vajíčka, žĺtka a bielka zvlášť
    100g cukru, práškového, alebo menej
    2 lyžice fajného kakaa
    štipka soli

    1. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie a ten ešte riadne namaž maslom. Zapni rúru na 200°C.
    2. Do krému vymiešaj žĺtka s cukrom. Pridaj preosiate kakao.
    3. Vyšľahaj bielka so štipkou soli do tuha. Opatrne primiešaj k žĺtkam.
    4. Vylej na plech, roztiahni po celom plechu a daj iba na 5 minút piecť. Nechceš cesto vysušiť, ináč by Ti praskalo pri rolovaní.
    5. Vytiahni cesto z rúry a stiahni z plechu. Nechaj chvíľu vychladnúť a stiahni z papiera.
    6. Namaž plnkou a zaroluj, nechaj vychladnúť. Mňam.

    Môžeš tieť použiť k žĺtkam i instantnú kávu alebo nejaký obľúbený líkér.
    Na plnku môžeš použiť tučný krémový tvaroh zmiešaný s roztopenou bielou čokoládou, kávou, nasekanou horkou čokoládou, bobuľovým ovocím, alebo aj vyšľahanou šľahačkou, ak to chceš jemnejšie. Možností je nekonečno.

    Smelo do toho.

    15. jún 2017
    lubos
    autor

    @ajkuska Odpoveď hore...

    15. jún 2017