To by aj mna zaujimalo ta koprovka..ja davam miesto klasickej muky na zahustenie ryzovu muku alebo niekedy rozmixujem zemiak..a miesto klasika mlieka a smotany bezlaktozove verzie..ziadna zdravsia alternativa ma zatial nenapadla😅preto sa rada inspirujem..inak uzasne recepty,klobuk dole..neviem,ci mate restauraciu..ale ak jo,tak by som sa tam urcite niekedy rada ocitla😝len tak dalej..
@figurantka @natalushka Ahojte Kočky, prepáčte prosím za omeškanú odpoveď. Tak takto: takmer všetky prívarky možno zahustiť zemiakom. Zemiakový prívarok obzvlášť. S prívarkom uvaríte zemiak (aj napr. v špenátovom), ten potom pomixujete s celým prívarkom, alebo iba jeho tekutinou.
Napr.: v zemiakovom kôprovom prívarku odoberiem časť zemiakov a pomixujem (dlho a do krémova) so všetkou tekutinou, ktorú som na varenie prívarku použil. Ak treba ešte zahustiť, pridám viac zemiakov. Potom primiešam zvyšné zemiaky a kôpor. Málokto vie odhadnúť, či je prívarku smotana alebo nie. Niekedy do neho pridám trochu citrónovej šťavy.
Napr.: v šošovicovom prívarku zahusťujem časťou uvarenej šošovice. V špenátovom uvarím najprv zemiaky a potom do vriacej tekutiny prihadzujem mrazený alebo čerstvý špenát, privediem k varu a rýchlo chladím v studenej vode. Potom dlho a dokrémova mixujem vo veľkom kuchynskom robotovi. Krásnejší zelený prívarok ste ešte nevideli.
Chuti pomáha, ak použijete vývar alebo bujón namiesto vody.
Tak toľko zatiaľ... Držím palce.
Ľuboš.
@natalushka ďakujem. Varením sa živím, no "smekám" pred ženami, ktoré doma zvládajú celodenný catering pre celú rodinu. To už hej.
Ja mam chuteee na to hovädzie s kôprovou...nechceš prísť k nam domov variť?
mňa by zaujímal recept na kôprovú omáčku bez mlieka a múky, ďakujem