Nechcete vydat knihu? Hned by som si kupila neskutocne recepty 👏👍
@zuzanah3 ďakujem. Myslím, že je mnoho skvelých autorov na trhu, je z čoho vyberať. Napíšem Vám postup, ktorý funguje veľmi dobre na takmer všetky rýchle jedlá.
Mäso treba pripraviť na pečenie: odblaniť, vyčistiť a v prípade panenky i zahnúť jej najtenšiu časť tak, aby bol celý kus mäsa rovnako hrubý. Ten zahnutý kus možno k zvyšku mäsa priviazať niťou. Celá panenka sa nasolí, nakorení, pokojne aj hodinu, dve vopred.
Mäso sa namaže olejom a opečie zo všetkých strán pekne do svetlohneda na rozpálenej panvici. Ak máte mäsový teplomer, super. Ak nie, horšie. Teraz dáte to mäso do rúry na 140°C a necháte, pokiaľ najhrubší kus mäsa nebude mať 61°C vo vnútri. Ak teplomer nie je, je super si ho zadovážiť. Ak fakt nie je, opekanie v rúre môže podľa hrúbky mäsa trvať tak 10 - 20 minút. Môže aj viac. Teplomer je naozaj super.
Mäso sa vytiahne a dá bokom na tanier oddýchnuť. Dobré je ho zakryť.
Zelenina sa predvarí, lúsky v slanej vriacej vode tak 3 - 4 minúty, mladé zemiaky normálne uvaria. Šampiňóny vyčistia a nakrájajú, baby gem šalát olúpe z vrchných listov, rozkrojí cez stonku na polovicu, opláchne a vysuší, ak treba.
Tú panvicu, kde ste mali mäso a už tam nie je, treba znova zohriať, pridať olej, ak treba a opiecť na nej šampiňóny, potom pridať už len ďalšiu zeleninu na zohriatie: lúsky a zemiaky. Dochutiť soľou, korením alebo nejakou Vašou obľúbenou zmesou korenia, výpekom z mäsa, ak zostal, alebo trochu podliať vývarom, ak máte. Premiešať a podávať s nakrájaným, ešte vnútri stále ružovým a šťavnatým mäsom. Ak treba, trošku plátky mäsa osoľte.
My sme ešte baby gem šalát riadne nasolili a nakorenili a opiekli na panvici alebo grilovacej panvici do hneda. Jedlo sme zasypali vňaťou.
Všetko naj prajem!
Poprosim receptik☺