Fajne,,to musi ale chutit😉
Poprosim receptik na tie placky z korenovej zeleninky,dakujeem
@simca401 Ahoj. Napíšem Ti, čo je dôležité pri plackách vo všeobecnosti, potom si vieš urobiť akékoľvek:
1. Nastrúhaj požadovanú zeleninu. My sme strúhali koreňovú. Môžeš použiť aj zemiaky.
2. Posoľ ju a nechaj v sitku odkvapkať do misky.
3. Odkvapkanú zeleninu môžeš ešte v rukách trochu vytlačiť, tekutinu si nechaj v zálohe, keby bolo vhodné plackovú masu poriediť.
4. Zamiešaj zeleninu napr. s pretlačeným cesnakom a bylinkami (tymián, majorán, bazalka, vňaťka petržlenová, pažítka) a jedným až dvoma vajíčkami. Zvykne sa kvôli tuhosti pridávať múka, ide to, síce trochu ťažšie, aj bez nej.
5. My často múku nepoužívame, ale môžeš pre zmenu vmiešať napríklad uvarené pšeno, ryžu, quinoa, prípadne ovsené vločky, alternatívne múky,...
6. Niekedy pristrúhame aj trochu syra a pálivú papriku.
7. Zamiešaš a opekáš z oboch strán. Mňam.
Veľa zdaru prajem!
Dakujem krasne! Muku takisto vo vareni takmer nepouzivam, ak tak, iba spaldovu! Cez vikend pripravim na obed 🙂
Ja pridavam sem tam na zahustenie (hlavne ekd davam cuketu a pusti este vela vody) cerealne kase-psenova,ryzovana pod...a necham chvilu odstat kym nenasiaknu prebytocnu vodu 😊Ale toto vyzera super,az mi v bruchu zacalo skvrkat 😍
Tvoje recepty sú úžasnou inšpiraciou ako sa da pestro,zdravo a chutne stravovať. Je vidieť, že varenie je Vaša vášeň. Ďakujem urcite vyskúšam 😉
@scarllette ďakujem za milú správu! Príjemný deň Ti prajem...
Ahoj, jedlo vyzerá pekne, dúfam že dobre chutí. Raz darmo ked sa človek s chuti naje dobrého jedla, hned sa lepšie cíti.