3 / 612
    Čokoládové rolky z lístkového cesta s pekánovými orechmi

    Receptik by sa nenašiel? Pls....

    12. nov 2015
    lubos
    autor

    @myska2233 na kvalitné lístkové cesto natrieš trochu vychladnutú roztopenú čokoládu pomiešanú s vašou obľúbenou orieškovou nátierkou (tiež zohriatu), posypeš nasekanými orieškami (vlašské, pekánové), zaroluješ ako roládu, dáš do mrazáku na chviľu stvrdnúť, aby sa lepšie krájala. Potom roládu nakrájaš, potrieš vajíčkom alebo mliekom a pečieš na plechu na 180 st (asi 15-20 min). Jednoduché. S plnkou môžeš experimentovať.

    13. nov 2015

    @lubos ano ano dakujem je to jednoduché postup mi je jasný.... Len prave som myslela, ze máš nejaky dobrý recept na to kvalitne listkove cesto 😉

    13. nov 2015
    lubos
    autor

    @myska2233 chceš robiť doma lístkové cesto? Môžem Ti s tým pomôcť, ak si naozaj odhodlaná. Potrebuješ múku, kvalitné maslo (francúzi používajú suché maslo, t.j. nižší obsah vody v masle, ktoré o to menej zataží cesto vlhkosťou pri pečení hotového cesta), trpezlivosť a čas.

    13. nov 2015

    Je rozdiel v kupovanych lsitkovych cestach? Podla coho viem rozoznat kvalitu?

    19. nov 2015
    lubos
    autor

    @zuzka38 Ahoj Zuzka, to nie je otázka s jednoduchou odpoveďou 😉 Ja osobne sledujem zloženie, nemalo by tam byť zbytočne veľa vecí a vyberám si tiež obchody alebo reťazce, ktorým dôverujem viac ako iným (alebo zvykom). Najčastejšie si vyberám vyváľkané a už v papieri zmotané polotovary. Vyber si taký a vyskúšaj. Upečené cesto by malo byť ľahké a naozaj lístkové. Skús kupovať na Slovensku alebo v Rakúsku, ak máš blízko. Snáď som pomohol.

    19. nov 2015

    @myska2233 na listkove cesto sa robia dva typy cesta : tukove :(250g masla,100g muky) a zavinove (150g muka, stipka soli, 1ks zltko, 2cajove lyzicky octu, 75ml vody), najprv treba spravit tukove cesto a dat ho vychladit, potom zavinove, to rozvalkat a do stredu dat tukove a zavinovym ho zabalit ako balicek, a spolu rozvalkat na hrubsi plat, ten prelozit na tretiny (vznikne pas) ten pas znova prelozit na tretiny (vznikne stvorec), znova rozvalkat a cely postup prekladania a rozvalkania zopakovat dalsie dva razy, medzi skladanim a rozvalkanim nechat odpocivat aspon 15min. a potom uz len nechat zlozene a pouzvat ako normalne listkove cesto 🙂

    6. jún 2016

    @buckeye nadherne su ti popisal 🙂 z toho zavinoveho sa da aj zavin spravit ze 🙂len ho treba nechat oddychnut pol hodky pod teplym hrncom...alebo nechaj v chlade cez noc a druhy den robit...hm...normalne si mi chute narobil...pojdem ho spravit...

    19. aug 2018

    ja ked robim domace listkove cesto tak robim 4 naraz 🙂 pouzijem jedno a ostane dam do mrazaku a vytiahnem ked potrebujem . Listkove v zasade nekupujem lebo ked si precitate zlozenie tak Vas az chut prejde 😉

    18. okt 2018
    lubos
    autor

    @kvietok173 mraziť lístkové cesto je výborný nápad a vždy funguje.

    19. okt 2018