lubi051
22. dec 2019
627 

Špaldové vanilkové rožteky (vhodné pre histaminikov)

Samozrejme, ako inak, tradičný recept som si dosť  zásadne pomenila, keďže v rodine máme viacerí tráviace problémy a potrebujeme stravu  nielen chutnú, ale predovšetkým ľahko stráviteľnú. Tento recept je vhodný nielen pre žlčnikárov a žalúdkárov, ale tiež aj pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou (podobne, ako je to aj u mňa). Tieto vanilkové rožky sú nielenže fantastické chuťovo, ale obsahujú len zdravé a ľahko stráviteľné potraviny, ktoré majú nulový, alebo len veľmi nízky obsah histamínu. Príprava je extrémne jednoduchá a pomerne rýchla, takže je tento recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk 

Ingrediencie:

  • 300g hladkej špaldovej múky
  • 2 žĺtky
  • 200g zmäknutého masla
  • 150g mletých mandlí alebo vlašských orechov
  • 100g trstinového nerafinovaného cukru
  • lyžička škorice
  • vanilkový cukor

Postup:

Všetky suroviny si dáme do veľkej misy a vymixujeme s ručným mixérom (so špirálovými nadstavcami). Mixovaním nám vzniká drobinka, ktorú zapracujeme ručne do hotového cesta. Vznikne nám hustá hmota z ktorej tvarujeme malé rožky a ukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10-15 minút (to si treba individuálne odsledovať). Upečené rožteky ešte teplé obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru a ukladáme do uzatvárateľnej nádoby. Až keď rožteky úplne vychladnú, môžeme nádobu zavrieť.

Prajem Vám príjemné pečenie a dúfam že Vám budú chutiť minimálne tak, ako nám. 🙂

#test_dm25  #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli