Tieto ,,pečené lízatká" som robila prvýkrát a recept som si upravila sama na zdravšiu variantu, keďže som vedela, že to bude pastva najmä pre môjho syna. Príprava je jednoduchá, ale so zdobením je robota, preto, ak sa Vám nechce ,,piplať" so zdobením, odporúčam len ponamáčať do čokolády. Inak je to pastva nielen pre deti, ale aj pre dospelých 🙂 Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk
Ingrediencie:
Čokoládová poleva a zdobenie:
Postup:
Korpus: Celé vajcia vyšľaháme mixérom do peny a postupne do nich pridávame cukor. Stále mixujeme a pridávame postupne múku, prášok do pečiva a kakao. Vymixované tekuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre prehriatej na 180°C približne 15-20 minút. (Každý si to odsleduje podľa vlastnej rúry).
Guľôčky: Vychladnuté upečené cesto rukami rozmrvíme na drobno a pridáme doňho lieskovo-orieškový krém a vareškou vymiešame- aby vznikla masa. Z nej potom rukami tvarujeme guľôčky, ktoré dáme potom na 30 minút do mrazničky stuhnúť.
Zdobenie: Rozpustíme smotane na šľahanie si rozpustíme čokoládu. Guľôčky vyberieme z mrazáku, Špajdle namáčame koncom do rozpustenej horúcej čokolády a zapichujeme do jednotlivých guľôčok. Potom namočíme celú guľôčku do čokolády- necháme odstáť v stojane (ja som si ich ukladala do pohára) a potom zdobíme, aby sa nám nešmýkali ozdoby z guľôčok dolu. Skladujeme v chladničke.
Začni písať komentár...