Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 😀. JA som niečo „vyhrala“, a idem testovať BILLA mäso – Slovenská farma. Nikdy som nič nevyhrala, ale je pravda, že ja sa ani do ničoho nezapájam, tentoraz som ale urobila výnimku 😀.
Jedlo je mi blízke, mäso o to viac, pretože pri našej bezlepkovo – bezmliečnej strave je to celkom dôležitá časť nášho jedálnička. Takže horsa do toho #test_billa2.
V BILLA kupujeme mäso veľmi často. Obchod máme blízko, a sme spokojní so sortimentom. A aj na moje bezlepkovo – bezmliečne varenie sa tam nájde mnoho tovaru, ktorý môžem použiť.
A tak som sa pustila do testovania. Prvé padlo za obeť hovädzie zadné. Bolo super, že už bolo nakrájané na rezne, pretože recept, ktorý som z neho pripravila mi to veľmi zjednodušilo. Robila som totiž hovädzie zadné na zelenine. V ten deň nebol veľký výber mäsa a aj predavač na mňa krútil hlavou, že čo tam robím večer, keď chcem kúpiť mäso. Noo, ale mal pravdu. Keď si chcete vyberať, treba prísť dopoludnia, kedy je všetko povykladané a zároveň ešte nevykúpené.
Recept Hovädzie zadné na zelenine
Ingrediencie cca pre 2 ľudí:
Postup:
Mrkvu si umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné pásiky. (Ja mám na to špeciálnu škrabku, ktorá sa dá použiť aj na cuketové špagety, je super). Fazuľku si umyjeme a odkrojíme kraje, prípadne prekrojíme na polovicu. Pór si umyjeme a nakrájame na kolieska.
Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky/rezance. Osolíme, okoreníme a zprudka osmahneme na troške oleja. Najlepšie ho robiť v tlakovom hrnci. Hovädzie zadné totiž potrebuje troška času, a v tlakovom hrnci je hotové do 30 minút.
K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, pridáme asi deci, deci a pol vody, ešte troška dosolíme a kuchtu zavrieme a varíme cca 30 minút.
Jedlo je vhodné aj ako delená strava, ale ak máte chuť, môžete si k nemu pripraviť aj prílohu. My to máme veľmi radi bez prílohy. Dobrú chuť.
Druhé jedlo som robila kuracie vykostené stehná na spôsob paprikášu, s bezlepkovými haluškami.
Mäso bolo vynikajúce. Úplne úplne jemnučké, výborné, chutné, v ústach sa rozplývalo.
Bola som s ním veľmi spokojná. Veľmi ma prekvapilo, že aj v deň spotreby bolo úplne tip top.
Recept Kurací paprikáš s paprikou
Ingrediencie:
Na halušky:
Postup:
Mäso si dobre umyjeme a poodkrajujeme mastné časti. Nakrájame na niekoľko menších kusov. Cibuľu si očistíme a nadrobno nakrájame. Na oleji ju opečieme do sklovita, pridáme lyžicu červenej papriky a hneď na to osolené mäso. Chvíľku podusíme, ak treba podlejeme troškou vody. Cca po 5 minútach mäso zalejeme, ja dolievam dosť vody, máme radi veľa šťavy. Dosolíme podľa potreby a varíme. Cca 5 minút pred dovarením mäsa pridáme papriku nakrájanú na kolieska. Dodá to paprikášu výbornú chuť. Keďže my sa stravujeme bezmliečne, na foto je recept bez pridania smotany. Ale ak má niekto u nás chuť, môže si pridať do svojho taniera kyslú smotanu, alebo troška sladkej smotany.
Halušky:
Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré nie je riedke, ani veľmi tuhé, aby neboli halušky tvrdé. Podľa potreby pridávame vodu. Ja používam na halušky taký haluškovač, cez ktorý pretláčam cesto varechou. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode cca 5-7 minút.
Podávame. Dobrú chuť 🙂.
Ďalší recept z kuracieho mäsa je
Kuracia panvička
Ingrediencie:
Postup:
Mäso si umyjeme, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Omáčku si pripravíme nasledovne: Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno. Na troche oleja ju opečieme, pridáme nakrájané šampiňóny, na kúsky nakrájanú slaninu, chvíľu opečieme a pridáme lúpané rajčiny. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame spolu, dobrú chuť 🙂
Z bravčového mäsa som si vybrala bravčovú panenku. Bola som rada, že v balení bol menší kúsok, pretože tie čo sa predávajú v Bille bežne, sú balené pod 2 veľké kusy. S mäsom som nebola veľmi spokojná, resp. s jeho farbou, i keď malo ešte niekoľko dní do konca spotreby, musela som niektoré časti aj odrezať.
Recept Bravčová panenka na cesnaku a šampiňonoch s volským okom
Ingrediencie:
Príloha: šalát (mix zelených šalátov a cherry rajčiny)
Postup:
Šampiňony si umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si najprv dobre umyjeme a potom nakrájame na kolieska. Osolíme ich, okoreníme a dáme piecť na panvicu, na rozohriaty olej. Ja používam najčastejšie kokosový. Cesnak si ošúpeme a prelisujeme rovno na mäso. Keď je mäso z jednej strany dobre prepečené, otočíme ho a o chvíľku môžeme pridať šampiňony, na jednej panvici spolu dostanú výbornú chuť.
Na ďalšej panvici si pripravíme volské oko, na slabom plameni tak, aby nám žĺtko ostalo „ na mäkko“. Jedlo podávame s volským okom a s mixom zeleného šalátu (môže byť napr. Ľadový šalát, mangold, baby špenát, rucola) a cherry rajčinami. Dobrú chuť.
Stala sa mi s ďalšími dvoma jedlami celkom vtipná vec 🙂. Teda s jedným menej, nemohla som fotiť kvôli plnému telefónu, ale prikladám rovnaké jedlo aké som robila z kuracích krídielok len pár týždňov pred tým. A druhá, že som to druhé jedlo nestihla nafotiť a už bolo zjedené 😀.
Kuracie krídla s pečenými zemiakmi a zeleninou na jednom plechu
Ingrediencie:
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. Tieto kolieska chvíľu predvaríme v osolenej vode. Takisto chvíľu predvaríme aj brokolicu. Cuketu umyjeme a očistíme (ale aj nemusíme), a nakrájame na hranolky. Mrkvu umyjeme, očistíme a taktiež nakrájame na hranolky. Zeleninu a zemiaky osolíme, pridáme na panvicu a spolu s krídlami pečieme v rúre na 200 °C, kým sa krídla neupečú a pekne chytia farbu.
Dobrú chuť 🙂.
Záver:
Celkovo hodnotím mäso v BILLA pozitívne, aj toto varenie s mäsom Slovenská farma. Mäso bolo chutné, zväčša čerstvé (okrem tej jednej situácie) akurát čo sa priznám, že netuším čo to mäso stojí. Keď prídem do obchodu kúpim čo potrebujeme, preto sa na ceny zväčša nepozerám, a tak tomu bolo aj tentokrát. Jedine raz som bola prekvapená z tých kuracích krídielok že sa mi zdali velmi lacné. Ďakujem, že ste to dočítali až do konca a ďakujem za túto skúsenosť 🙂.
@katusik505 si mila, dakujem velmi pekne 😘
Začni písať komentár...
Mas to velmi pekne napisane aj nastajlovane ;)