@luculiik specialne pre teba 😊 korpus:
1/2 hrnčeka lieskových orieškov
1/2 hrnčeka sušených vykôstkovaných datlí
za hrsť hrozienok
za hrsť lieskových orieškov nakrájaných na menšie kúsky
plnka:
250 g gaštanové pyré
poleva:
100 g bezmliečnej čokolády
4 polievkové lyžice hustého kokosového mlieka od 60%
Pol hrnčeka orieškov a datlí si vymixujeme vysokorýchlostným mixérom (napr. Nutribulet) chvíľku, aby bola zmes lepkavá.
Pridáme hrozienka a ešte troška vymixujeme. Ostatné lieskové oriešky si len nakrájame na drobnejšie. Chceme, aby bol korpus pekne chrumkavý, preto ich nepridáme do mixéra hneď.
Zmes rovnomerne rozotrieme na dno malej tortovej formy cca 18 cm.
Na túto vrstvu rozotrieme rozmrazené gaštanové pyré.
Navrch vylejeme čokoládu s kokosovým mliekom, ktorú sme roztopili spolu vo vodnom kúpeli a dobre premiešali.
Necháme zachladiť aspoň 20 minút a podávame.
Receptik nemas prosim?