Ingrediencie: 160 g šošovice (vopred namočenej minimálne na 2 hodiny do vody) 2 mrkvy 1 petržlen kúsok zeleru 1 polievková lyžica bezlepkovej múky (my sme použili Schar Mix B) (nemusí byť) 5 stredne veľkých zemiakov 2 strúčiky cesnaku olej soľ štipka mletého čierneho korenia štipka mletej rasce 1/2 polievkovej lyžice majoránu
Postup: Na horúcom oleji si opečieme cibuľku, pridáme múku. Keď troška zhnedne, zalejeme 1 a 3/4 litra vriacej vody. Pridáme vopred namočenú a premytú šošovicu, zeleninu nakrájanú na malé kúsky, osolíme, okoreníme, iba majorán necháme až na záver. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a varíme cca 30 minút. Pred dovarením pridáme majorán.
Ingrediencie:
160 g šošovice (vopred namočenej minimálne na 2 hodiny do vody)
2 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 polievková lyžica bezlepkovej múky (my sme použili Schar Mix B) (nemusí byť)
5 stredne veľkých zemiakov
2 strúčiky cesnaku
olej
soľ
štipka mletého čierneho korenia
štipka mletej rasce
1/2 polievkovej lyžice majoránu
Postup:
Na horúcom oleji si opečieme cibuľku, pridáme múku. Keď troška zhnedne, zalejeme 1 a 3/4 litra vriacej vody. Pridáme vopred namočenú a premytú šošovicu, zeleninu nakrájanú na malé kúsky, osolíme, okoreníme, iba majorán necháme až na záver. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a varíme cca 30 minút. Pred dovarením pridáme majorán.