aj ja a ako chutia? nie je to veľmi cviklové?
Receptik?
@henulecka
@kvetinka75
@victory1 kocky pozerám že som neodpovedala 😇. Je to cviklove, lebo je hlavná ingrediencia cvikla. Nám veľmi chutia. Sú robené ako zemiakové placky, osolene, čierne korenie, majoránku, cesnak a vajíčko je tam. Môžu sa piecť v trube na papieri na pečenie, alebo normálne na panvici 🙂
@victory1 paci sa cely recept. a ano ide tam troska muky 🙂
2 cvikle (väčšie)
bezlepková múka cca 3 lyžice
1 vajce
4 strúčiky cesnaku
soľ
1/2 kávovej lyžičky čierneho korenia
1 ČL majoránu
olej
Cvikle si umyjeme a chvíľu predvaríme v horúcej vode. Lepšie sa budú šúpať. Cca 10-15 minút.
Očistíme, postrúhame ich nahrubo, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, múku a dobre premiešame. Na panvici si predhrejeme trošku oleja.
Na rozpálený olej nakladáme cviklu napríklad polievkovou lyžicou, vytvarujeme si placku, hrubá je cca 7 mm. približne 5 minút z každej strany.
Podávame napríklad s varenými zemiakmi.
@liv1 dakujem
Poprosím recept. Ďakujem.