37 / 646

    Super vyzerá, mohla by som recept poprosiť?🙂

    6. mar 2017
    liv1
    autor

    @helmanka jasne pridavam paci sa 😊

    6. mar 2017
    liv1
    autor

    Tato na foto je urobena nasledovne:
    Korpus:
    10 lyzic bezlepkovej muky (pouzila som Promix z Billy)
    10 lyzic teplej vody
    5 vajec
    1 lyžicka kypriaci prasok
    10 lyzic praskoveho cukru
    60 g cokolady na varenie (aby to bolo aj bez laktozy aj bkm musime pouzit vegansku na varenie s ryzovym mliekom)

    Plnka:
    4 dcl kokosoveho mlieka
    1 cokoladovy bezlepkovy puding
    80 g cokolady na varenie

    Poleva: cca 60 g cokolady na varenie, trosku kokosoveho oleja, trocha kokosoveho mlieka

    Postup:
    Korpus - rozdelíme si vajcia, žĺtka vymiešame dopenista s práškovým cukrom. Pridáme vodu, premiešame, pomaly pridávame múku do ktorej sme predtým dobre zamiešali kypriaci prášok, pridáme štipku soli. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú potom nie velmi horúcu pridáme do cesta. Na záver vyšlaháme bielka a pridáme jemne do cesta. Pečieme cca 35-40 minut (podla rury) na 170 stupnov v korpuse 18-20 cm. Keď korpus vychladne, 2 krát ho prerežeme aby nám ostali 3 rovnaké časti.
    Každú časť korpusu si potrieme čučoriedkovým džemom.

    Plnka: puding si uvaríme takmer ako podla návodu, len máme o 100 ml menej mlieka, aby bol puding troška hustejší. Čokoládu si opäť roztopíme vo vodnom kúpeli a keď sú obe ingrediencie chladnejšie, spolu ich premiešame.
    Tortu plníme už vychladenou plnkou, aby netiekla. Na prvú časť korpusu som rozložila krájané broskyne z konzervy. Poliala som ich plnkou, dala dalsiu vrstvu korpusu, zase potrela čučoriedkovým džemom, ale už som nemala viac broskýň tak tam som už nedala. Nechýbalo 🙂. a Tretí korpus to isté, a navrch urobenú polevu.

    6. mar 2017

    Ďakujem veľmi pekne aj za promtnosť, a ovocie vo nútri je aké?

    6. mar 2017
    liv1
    autor

    @helmanka v tejto je zavarana broskyna a vrstvy potrete dzemom, ale moze byt aj banan, alebo dokonca nic. Uplne prva torta tohto albumu je cisto cokoladova bez ovocia vo vnutri 😊

    6. mar 2017
    liv1
    autor

    @helmanka a niet zac 😉

    6. mar 2017

    @liv1 ďakujem☺presne takéto niečo hľadám

    6. mar 2017

    @liv1 Ahoj, prosim ta kde zozeniem tu vegansku cokoladu na varenie s ryzovym mliekom? Dakujem

    19. apr 2017
    liv1
    autor

    @zizi11 ja to kupujem v bio obchode, Astevia sa to vola. Chodim v BA do Lamacskeho tesca tam je ta predajna, ale maju ich viac. Da sa ale objednat aj cez internet aj cez ine obchody, myslim ze maju aj troska lepsie ceny. Zadas do googlu ze bezmliecna cokolada, alebo veganska cokolada, alebo cokolada s ryzovym mliekom 🙂

    19. apr 2017

    @liv1 Super dakujem pekne 😉

    19. apr 2017
    liv1
    autor

    @zizi11 niet vobec za co 🙂

    19. apr 2017

    A aky to je priemer formy?

    2. okt 2017
    liv1
    autor

    @lucique29 18-20 cm

    2. okt 2017

    @liv1 dakujem krasne akurat som si lup8la 18cm formu

    2. okt 2017
    liv1
    autor

    @lucique29 super 🙂

    2. okt 2017