Tato na foto je urobena nasledovne:
Korpus:
10 lyzic bezlepkovej muky (pouzila som Promix z Billy)
10 lyzic teplej vody
5 vajec
1 lyžicka kypriaci prasok
10 lyzic praskoveho cukru
60 g cokolady na varenie (aby to bolo aj bez laktozy aj bkm musime pouzit vegansku na varenie s ryzovym mliekom)
Plnka:
4 dcl kokosoveho mlieka
1 cokoladovy bezlepkovy puding
80 g cokolady na varenie
Poleva: cca 60 g cokolady na varenie, trosku kokosoveho oleja, trocha kokosoveho mlieka
Postup:
Korpus - rozdelíme si vajcia, žĺtka vymiešame dopenista s práškovým cukrom. Pridáme vodu, premiešame, pomaly pridávame múku do ktorej sme predtým dobre zamiešali kypriaci prášok, pridáme štipku soli. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú potom nie velmi horúcu pridáme do cesta. Na záver vyšlaháme bielka a pridáme jemne do cesta. Pečieme cca 35-40 minut (podla rury) na 170 stupnov v korpuse 18-20 cm. Keď korpus vychladne, 2 krát ho prerežeme aby nám ostali 3 rovnaké časti.
Každú časť korpusu si potrieme čučoriedkovým džemom.
Plnka: puding si uvaríme takmer ako podla návodu, len máme o 100 ml menej mlieka, aby bol puding troška hustejší. Čokoládu si opäť roztopíme vo vodnom kúpeli a keď sú obe ingrediencie chladnejšie, spolu ich premiešame.
Tortu plníme už vychladenou plnkou, aby netiekla. Na prvú časť korpusu som rozložila krájané broskyne z konzervy. Poliala som ich plnkou, dala dalsiu vrstvu korpusu, zase potrela čučoriedkovým džemom, ale už som nemala viac broskýň tak tam som už nedala. Nechýbalo 🙂. a Tretí korpus to isté, a navrch urobenú polevu.
Ďakujem veľmi pekne aj za promtnosť, a ovocie vo nútri je aké?
@zizi11 ja to kupujem v bio obchode, Astevia sa to vola. Chodim v BA do Lamacskeho tesca tam je ta predajna, ale maju ich viac. Da sa ale objednat aj cez internet aj cez ine obchody, myslim ze maju aj troska lepsie ceny. Zadas do googlu ze bezmliecna cokolada, alebo veganska cokolada, alebo cokolada s ryzovym mliekom 🙂
A aky to je priemer formy?
Super vyzerá, mohla by som recept poprosiť?🙂