2 / 633

    Mozem poprosit recept dakujem

    2. feb 2017

    Ahoj mohla by si pridat aj recepty ak by to slo? Zaujalo ma to, lebo dcera ma alerg. na mlieko vajicko a soju tak trocha inspiracie 😁ďakujem

    2. feb 2017
    liv1
    autor

    @ella10
    @mami5 nech sa paci. Dufam ze som na nic nezabudla 🙂
    Korpus: 200 g kryštáľový cukor
    4 vajcia
    200 g bezlepková múka Schar mix B
    1 dcl vody
    1 dcl kokosového oleja
    1 prášok do pečiva
    1 vanilkový cukor
    štipka soli

    Vyšľaháme si žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pomaly pridáme olej, vodu, a múku do ktorej sme predtým dobre zamiešali prášok do pečiva a štipku soli.
    Vyšľaháme si bielka a pridáme do cesta. Pečieme v olejom a múkou vysypanej tortovej forme s priemerom cca 20 cm. Pečieme cca 35-40 minút, záleží od rúry. Či je cesto hotové spoznáme keď pichneme do stredu špajlou a na nej sa nič neprichytí vieme že je hotové. Keď vychladne odrežeme hornú vypuklú časť, a ostatné prerežeme na 3 rovnaké časti.

    Plnka:
    Čučoriedkový džem
    2 čokoládové bezlepkové pudingy
    ½ litra kokosového mlieka (bežne kúpim v Bille)
    70 g práškového cukru
    1 čokoláda na varenie – 100 g – ja kupujem vegánsku, kde je pridané ryžové mlieko
    50 g ghee masla

    V pol litri mlieka si uvaríme oba pudingy. Časť mlieka si odlejeme, kde dobre vymiešame prášok, pridáme polku cukru. Do ostatného už vriaceho mlieka pridáme zmes. Chvilku varíme, max 1 minútu a dobre miešame aby sa neurobili hrudky, puding je totiž hustejší ako normál. Necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, tú tiež necháme vychladnúť. Ghee maslo s druhou polkou cukru si vymiešame.
    Keď sú puding aj čokoláda vychladnuté, všetko spojíme do jedného krému a dobre premiešame. Najpr na spodné cesto nanesieme tenkú vrstvu džemu, potom tretinu plnky.
    A takto ideme každý jeden kus korpusu.

    Ganache – poleva navrch.
    50 ml – 60% kokosové mlieko (pozor, nie to obyčajné v obchode, ale hustejšie, zoženiete asi len v bio obchode ja kupujem v Astevii)
    100 g bezmliečna čokoláda na varenie

    Čokoládu rozpustím v 50 ml kokosového mlieka a počkám kým vychladne, ale zároveň, dá sa ešte liať.

    Na vrch a okolo tortičky dozdobíte podľa vlastného gusta

    2. feb 2017
    liv1
    autor

    @veronika_2000 tu je 😉

    18. aug 2019
    liv1
    autor

    Co ale teraz robim inak, do pudingu davam len 1 lyzicu cukru, ghee maslo nedavam vobec 😉

    18. aug 2019
    liv1
    autor

    A pridavam mrazene ovocie na kazdu vrstvu

    18. aug 2019