lina002
7. dec 2018
171 

Zdravé maškrtenie s dmBio

Milé mamičky, babičky, kuchtičky,

volám sa Miriama a mala som možnosť otestovať balíček dmBio surovín pre zdravé pečenie. Balík bol plný rôznych pochutín a bolo naozaj z čoho vyberať.

Ako prvá ma zaujala špaldová múka. Keďže môj synček je milovník bábovky, využili sme múku, kypriaci prášok, kokosový olej a aj kakao (má úžasnú chuť) a vznikla výborná bábovka, ktorá bola veľmi chutná aj ďalší deň. Vďaka kypriacemu prášku bola bábovka nadýchaná a dmBio kokosový olej jej dodal lepšiu chuť ako keď použijem olivový olej.

Neodolala som ani jahodovému džemu, ktorý sa k bábovke dokonalo hodil. Zvykla som kupovať džem inej značky a teda priznám sa, tento dmBio bude odteraz kraľovať v našej kuchyni, lebo iný už nechcem.

Pri mojom ďalšom testovaní som stavila na zdravý koláčik, teda skôr fit koláč. Manžel sa veľmi potešil, lebo si na zdravé maškrty potrpí.

Na koláčik som využila špaldovú múku, hrozienka, čokoládu s kúskami brusníc, malín a čučoriedok, kypriaci prášok a kokosový olej.

Keďže koláč zožal veľký úspech, pridám vám aj recept a možno niekoho inšpirujem k zdravej maškrte. Koláčik bol nadýchaný, voňavý a čokoláda s hrozienkami ho povýšili na dokonalý.

Recept

Suroviny:

300g špaldovej múky
100g trstinového cukru
420ml mlieka
2 PL roztopeného kokosového oleja 1 PL prášku do pečiva
kúsky čokolády, hrozienka alebo iné drobné sušené ovocie.

Postup:

V mise si zmiešate všetky suché ingrediencie a následne pridáte postupne všetky mokré. Dáte do formy s priemerom do 25cm. Piekla som na 180 stupňov, cca 30 minút.

Koláčik som potrela dmBio jahodovým džemom a posypala kokosovými lupienkami.

Keďže malý maškrtník rád maškrtí, ponúkla som mu v miske miesto cukríkov dmBio hrozienka. Celú misku za chvíľku vypapkal a pýtal ďalšiu porciu.

Som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť tohto zdravého a voňavého testovania. Pri najbližšej ceste do dm vyhľadám aj iné dmBio výrobky pre naše vianočné pečenie.

#test_dm19 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli