Cufty : 500g mlete maso
1 vajce
sol
cesnak korenie
mlete cierne korenie
2-4PL struhanky
150ml mlieko
struhanka na obalovanie
Do misky si dame vsetky suroviny okrem mlieka a premiesam. Zalejeme mliekom a nechame chvilu postat cca3-5min.Potom znova premiesame a z masy formujeme gulky, ktore troska stlacime a obalujeme v struhanke.
Vyprazame na rozhriatom oleji z oboch stran.
Paradajkova omacka: 1PL masla
5-7PL paradajkoveho pretlaku
voda
sol, mlete cierne korenie,
1 bobkovy list
1 klincek
1PL krystaloveho cukru
pol smotany na varenie
hladka muka na zahustenie
V hrnci som si roztopila maslo, pridala paradajkovy pretlak, sol, korenie, bobkovy list, klincek a cukor a zaliala vodou. Nechala som zovriet a potom cca5min varit. Potom som omacku zahustila mukou rozhabarkovanou vo vode a pridala smotanu. Opat som nechala prevriet a potom do toho som dala upecene cufty stisila platnu a nechala za obcasneho miesania vsetko spolu povarit cca15-20min.
Priloha: cestoviny
mnaaaam! zajtta idem na to
@lillypot prosím cca koľko hl. muky na zahustenie ?
@michellevendero cca 3PL
recept poprosim 🙂