1 kg bravcove kare bez kosti, v celku 5 vajec mrazena zelenina - hrasok, mrkva, kukurica maslo sol kocka hovadzieho bujonu korenie bravcove pecene hladka muka Kare si pozdlzne narezeme a trocha naklepeme. Potom ho osolime zo strany, ktoru budeme plnit. Pripravime si prazenicu z masla, vajec a zeleniny. Prazenicu dame na kare, cca 2cm od okraja, ktorý ostava po zvinuti nechame volny. Zvinieme do rolady a nitou obviazeme roladu – spevnime. Dame do pekaca posolime vrch a boky a posypeme korenim bravcove pecene. V pekaci rozdelime kocku bujonu, zalejeme vodou a pomaly pecieme. Nakoniec stavu zahustime mukou rozhabarkovanou vo vode a nechame prejst varom.
1 kg bravcove kare bez kosti, v celku
5 vajec
mrazena zelenina - hrasok, mrkva, kukurica
maslo
sol
kocka hovadzieho bujonu
korenie bravcove pecene
hladka muka
Kare si pozdlzne narezeme a trocha naklepeme. Potom ho osolime zo strany, ktoru budeme plnit.
Pripravime si prazenicu z masla, vajec a zeleniny.
Prazenicu dame na kare, cca 2cm od okraja, ktorý ostava po zvinuti nechame volny.
Zvinieme do rolady a nitou obviazeme roladu – spevnime.
Dame do pekaca posolime vrch a boky a posypeme korenim bravcove pecene. V pekaci rozdelime kocku bujonu, zalejeme vodou a pomaly pecieme. Nakoniec stavu zahustime mukou rozhabarkovanou vo vode a nechame prejst varom.