jahodovy dzem 2 banany 1 smotanovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
Postup: Bielka si vyslahame na sneh.Zltky s cukrom a vanilkovym cukrom vyšlaháme do peny,pridame vodu.Do zltkovej zmesy primiesame muku s kypriacim praskom,kakao a nakoniec zlahka primiesame sneh z bielkov.Pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme. Po upeceni nechame korpus vychladnut. Korpus si rozkrojime na polovicu. Spodny plat natrieme dzemom Na dzem poukladame banany nakrajane na kolieska,natrieme polovicu plnky.Prikryjeme platom a celu tortu potrieme zvysnou plnkou.(aj boky)
Potrebujeme:
5 vajec
6PL polohrubej muky
5PL krystalového cukru
1 vanilkovy cukor
5PL vlaznej vody
2PL kakaa
1 kypriaci prasok do peciva
jahodovy dzem
2 banany
1 smotanovy krem v prasku a 250ml studeneho mlieka
Postup:
Bielka si vyslahame na sneh.Zltky s cukrom a vanilkovym cukrom vyšlaháme do peny,pridame vodu.Do zltkovej zmesy primiesame muku s kypriacim praskom,kakao a nakoniec zlahka primiesame sneh z bielkov.Pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Po upeceni nechame korpus vychladnut.
Korpus si rozkrojime na polovicu.
Spodny plat natrieme dzemom Na dzem poukladame banany nakrajane na kolieska,natrieme polovicu plnky.Prikryjeme platom a celu tortu potrieme zvysnou plnkou.(aj boky)