539 / 803
    Hlivový perkelt, cestovina
    Komentár bol odstránený

    500g hlivy
    1 cibula
    2 PL oleja
    1 CL mletej cervenej papriky
    1CL vegety
    200ml kyslej smotany
    100ml smotany na varenie
    2PL hladkej muky
    1CL octu – podla chuti
    1 bobkovy list
    Sol, mlete cierne korenie
    Nadrobno pokrajanu cibulu spenime na oleji dosklovita. Pridame mletu cervenu papriku, korenie, pokrajane huby bez hlubov a premiesame. Ochutime solou a vegetou, pridame bobkovy list a prikryte dusime 25-30min domakka. Pocas dusenia podlievame vodou.
    Zmiesame kyslu asladku smotanu a dobre v nej rozhabarkujeme muku. Vlejeme k hubam a varime 10min. a obcas premiesame.
    Na zaver pridame podla chuti ocot.

    29. jún 2017
    29. jún 2017