263 / 803
    Krehký rebarborový koláč

    Potrebujeme:
    500g hladkej muky
    250g masla
    250g praskoveho cukru
    3 zltky
    2kg rebarbory
    3 bielky
    150g cukru
    Na dosku si dame muku,maslo,cukor a zltky a vypracujeme na krehke cesto.Cesto zabalime a odlozime do chladnicky na 2hod.
    Rebarboru umyjeme,osusime a tenku vrchnu supku stiahneme.Rebarborove stonky pokrajame na kusky dlhe asi 5cm.
    Cesto rozvalkame na pomucenej doske,prelozime na vymasteny a mukou vysypany plech a popichame ho.Povrch cesta husto oblozime kuskami rebarbory.Kolac pecieme 30min-200C.
    Bielky s cukrom vyslahame na tuhy sneh.
    Po 30min.pecenia kolac vyberieme z rury a nechame trochu vychladnut.
    Bielkovy sneh nanesieme na kolac a dopecieme v rure 10min.-200C, kym sneh nezhnedne.

    14. júl 2015
    14. júl 2015