538 / 803
    Karfiolový perkelt, cestovina
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    1 karfiol
    1 cibula
    2PL bravcovej masti (oleja)
    1cl mletej cervenej papriky
    1 kocka zeleninoveho bujonu
    100ml kyslej smotany
    250ml smotany na varenie
    2-5PL hladkej muky
    1PL octu
    sol
    mlete cierne korenie
    bobkovy list
    Nadrobno pokrajanu cibulu spenime na tuku dosklovita.Pridame mletu cervenu papriku a ocisteny a odobraty na ruzicky karfiol a premiesame.Podlejeme trochou vody,pridame sol,korenie,bobkovy list a kocku bujonu a podusime do makka.Podlievame vodou.
    Zmiesame kyslu a sladku smotanu a dobre v nej rozhabarkujeme muku.Vlejeme ku karfiolu a este 10min.za obcasneho miesania povarime.
    Na zaver ochutime octom a dobre premiesame.

    25. jún 2015